Andreja Pavlović, dipl.nov.

Životopis

Andreja ima više od 15 godina iskustva u odnosima s javnošću, društveno odgovornom poslovanju i organizacijskim odnosima, od toga više od 10 godina u Hauska & Partner. Iskustvo je također stjecala kao savjetnica u informativnom odjelu UN-a i glasnogovornica Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a na samom početku karijere i kao novinarka, a trenutno radi kao viša savjetnica, direktorica DOP-a u Hauska&Partner Grupi.

U njenom savjetničkom portfelju izdvajaju se angažmani na različitim projektima za tvrtke poput Adria LNG, EVN, Cemex, E.ON Ruhrgas, Nestlé, P&G, INA, OSCE, UNDP…U prvom krugu privatizacije INA-e bila je voditelj tima koji je radio za hrvatsku Vladu, a za međunarodni konzorcij Adria LNG, koji su osnovale energetske tvrtke E.ON Ruhrgas, Total, OMV, RWE i Geoplin , djelovala je u svojstu savjetnice za unutarnje i vanjske komunikacije i glasnogovornice.

Radi i na različitim projektima koji se bave pitanjima zaštite okoliša, osobito onih koji se tiču postupaka procjene utjecaja na okoliš i gospodarenje otpadom, poput izgradnje LNG terminala, uvođenja goriva iz otpada, izgradnje centra za gospodarenje otpadom u Zadarskog županiji ili na projektu Odnosi s javnošću: Županijski centar za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćina u Primorsko-goranskoj županiji, a od nedavno i na izgradnji ŽCGO u Zadarskog županiji.

Magistrirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, pohađala je Zagrebačku poslovnu školu Henley the Management College poslijediplomski studij Diploma in Management, završila je VII. dvomjesečni Diplomatski tečaj i položila državni stručni ispit. Trenutno pohađa edukaciju iz Sistemic Gestalt Coachinga.

Članica je HUOJ-a i SoL Hrvatska te predsjednica Suda časti HUKA-e.

 

Znanstveni radovi

Izlagala je na mnogim skupovima o pitanjima društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja. Na Dubrovačkim medijskim danima 2007. izlagala je o etici u odnosima s javnošću pod nazivom „Velika odgovornost za veliku moć“, na PROACTIVE 2008. o „Korporativnom upravljanju i društveno odgovornom poslovanju – pitanja i izazovi“, a na PR Open 2009. o tome "Koja je uloga društveno odgovornog poslovanja u aktualnoj ekonomskoj krizi?"

Autorica je i koautorica stručnih radova na temu Upravljanje komunikacijskim rizicima u postupcima procjene utjecaja na okoliš i Dublji uvid u praksu PUO u Hrvatskoj – istraživanje stavova o kvaliteti i djelotvornosti postupka PUO i informiranja javnosti. Povremeno piše i članke za medije poput Lidera, Poslovnog dnevnika, Medija Marketing.

Andreja je aktivni učesnik i inicijator hrvatskih nacionalnih DOP aktivnosti. Kao član ekspertne skupine UNDP-a sudjelovala je u prilagodbi Priručnika za poslovanje u zajednici Winning with Integrity, kao i razvoju metodologije za utvrđivanje pokazatelja za procjenu društvene odgovornosti i održive poslovne prakse hrvatskih tvrtki u okviru projekta Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj na temelju koje se dodjeljuje nagrada Indeks DOP-a.