Ivan Pakozdi, dipl. nov.

Životopis

Ivan Pakozdi je izvršni direktor za razvoj na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment te predavač na nekoliko kolegija iz područja odnosa s javnošću i marketinga. Trenutno je u nastavnom zvanju predavača u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstvenom polju informacijskih i komunikacijskih znanosti u grani odnosi s javnošću.

Karijeru je započeo 2007. godine u Millenium promociji, agenciji za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje u kojoj je radio do 2015. godine. Studirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje je i diplomirao na smjerovima tisak i odnosi s javnošću. Kao jedan od najboljih studenata komunikacijskih znanosti u Hrvatskoj izabran je u prvu generaciju Komunikološke škole Matice hrvatske. Još za vrijeme studija pridružio se timu Millenium promocije gdje je od pozicije mlađeg savjetnika napredovao do pozicije starijeg savjetnika i izvršnog direktora. Sudjelovao je u izradi i provedbi brojnih komunikacijskih strategija u sektorima energetike, nekretnina, gospodarstva, telekomunikacija, osiguranja i farmaceutske industrije.

Njegov angažman u Millenium promociji uz superviziju na projektima uključivao je samostalno vođenje klijenata i provedbu brojnih komunikacijskih projekata te strateško komunikacijsko savjetovanje, komuniciranje u kriznim situacijama i razvoj odnosa s medijima za što se specijalizirao tijekom karijere u odnosima s javnošću. Tijekom karijere sudjelovao je kao supervizor, voditelj ili član tima na komunikacijskim projektima za Adris grupu, Croatia osiguranje, Prvo plinarsko društvo, Vipnet, Ernst&Young, Bayer, H1 Telekom, Optima Telekom, Importanne grupu, Dalekovod, Rimac automobili, Strabag, Hoto Grupu, Stipić grupu, TriGranit, Hrvatsku lutriju, Plivu, Sportsku televiziju, Industrogradnju, Wettpunkt, Medikol, PORR i brojne druge. Tijekom karijere u Millenium promociji sudjelovao je kao komunikacijski stručnjak i u nekoliko političkih kampanja na nacionalnom i lokalnom nivou te na više predsjedničkih izbora.

Ivan Pakozdi je aktivan kao predavač te osim na matičnoj instituciji, kao gost predavač na različitim institucijama, drži brojne stručne seminare, radionice i treninge iz područja odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta. Pohađao je seminare i konferencije iz područja komunikacijskih vještina i prodaje, za što posjeduje certifikate, a od početka rada u odnosima s javnošću član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) i odjela za medije Matice hrvatske.