dr.sc. Filip Dujmović

Dr. sc. Filip Dujmović je predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Zadužen je za cjelokupnu komunikaciju, upravljanje strategijama i krizno komuniciranje HZMO-a, a kroz radni vijek radio je na svim poslovima odnosa s javnošću u javnoj službi.

Završio je studij novinarstva (2000.) i poslijediplomski znanstveni studij Međunarodni odnosi (2009.) na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Na istom fakultetu 2011. obranio je doktorsku disertaciju na temu „Utjecaj Svjetske banke na politike reformi mirovinskih sustava zemalja bivše Jugoslavije“.

Od 2011. do 2013. sudjeluje kao IPA Publicity Officer u projektu “Strengthening the administrative capacity of competent authorities and implementation agencies for the Co-ordination of Social Security Schemes” u suradnji s Kraljevinom Švedskom, a 2008. sudjeluje u MATRA projektu „Digital workbook“ u suradnji s Kraljevinom Nizozemskom.

Redovito sudjeluje na znanstvenim skupovima vezano uz problematiku mirovinskih sustava, te je na tu temu objavio nekoliko radova. Osnovna područja interesa su odnosi s javnošću i mirovinski sustavi.