Ivona Čulo, dipl.nov.

Ivona Čulo više od dvadeset godina stječe iskustvo u izdavačkim kompanijama u Hrvatskoj. Nakon početaka u Večernjem listu, osam godina radi u Jutarnjem listu, a karijeru u Adriji Mediji Zagreb počinje kao glavna urednica, potom direktorica magazinskih izdanja i nakon toga izvršna i generalna direktorica. Njezina stručnost u organizaciji i vođenju poslovanja najviše dolazi do izražaja kada obnaša funkciju generalne direktorice Adrije Medije Zagreb koja u tome trenutku u svojem portfoliju broji 14 magazina (među kojima National Geographic, Elle, Cosmopolitan, Men’s Health, Story, StoryBook…).

Nakon 20-godišnje karijere u vodećim hrvatskim medijima, 2018. godine osniva tvrtku Black Carpet Consulting koja se bavi medijskim konzultingom, osobnim odnosima s javnošću, glazbenim menadžmentom i organizacijom konferencija i evenata. Istodobno radi na Sveučilištu Sjever, na kolegijima Online novinarstvo, Istraživačko novinarstvo, Infotaiment, Pisanje vijesti i Intervjuiranje.

Uz navedeno, predaje i Osobne odnose s javnošću na Visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays u Zagrebu. Završila je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu te novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Trenutačno je pri završetku doktorskog studija "Izdavaštvo i mediji" na Filozofskom fakultetu u Rijeci.