25. BledCom okupio ugledne znanstvenike i stručnjake iz čak 35 zemalja

Među brojnim sudionicima najstarijeg dvodnevnog znanstvenog skupa u ovom dijelu Europe posvećenog odnosima s javnošću i komunikacijama bili su i Bernaysovi predstavnici.

09. srpnja 2018.

Znanstvenim radom o temi „Crisis communication consulting: The (new) role of PR agencies in solving organizational crises“ koji su pripremili doc. dr. sc. Damir Jugo, Ivan Pakozdi i mr. sc. Zdeslav Milas zatvoreno je 25. izdanje međunarodne znanstvene konferencije BledCom. Kroz seriju dubinskih polu-strukturiranih intervjua autori su proveli istraživanje među direktorima agencija za odnose s javnošću u Hrvatskoj o odnosima agencija i klijenata tijekom krizne komunikacije, a cilj istraživanja bio je prikazati percepciju komunikacijskih stručnjaka o vlastitoj ulozi u rješavanju krizne situacije, osvrnuti se na pristupe kojima se koriste u krizi te važnost određivanja prioritetnih ciljnih javnosti i dionika tijekom upravljanja krizom s kojom je njihov klijent suočen.

Upravo su krizno komuniciranje i uloga odnosa s javnošću u svijetu opterećenom krizama bili tema ovogodišnjeg izdanja BledComa koje je okupilo ugledne svjetske znanstvenike i priznate komunikacijske stručnjake iz čak 35 zemalja i sa šest kontinenata, a među kojima su bili i pet glavnih urednika središnjih znanstvenih časopisa iz odnosa s javnošću, predsjednik Europske udruge za obrazovanje i i istraživanje (European Public Relations Education and Research Association, EUPRERA), predsjednice britanske, hrvatske i slovenske udruge za odnose s javnošću te predstavnici studentskih udruženja za odnose s javnošću.

Programski odbor konferencije koja ove godine obilježava četvrt stoljeća održavanja čine sveučilišni profesori i ugledni autori brojnih knjiga i udžbenika iz odnosa s javnošću prof. dr. sc. Dejan Verčič, dr. sc. Krishnamurthy Sriramesh i prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič.