Američki kongresnik Chris Smith održat će Masterclass na Bernaysu

Masterclass će se održati u utorak, 21. studenoga, u 16 sati u Dvorani 2 na temu „Human rights: The US and the most vulnerable“.

19. studenog 2017.

Foto: Huffington Post

 

Novo veliko ime na još jednom Bernaysovom Masterclassu, američki kongresnik Chris Smith studentima komunikacija i turizma održat će predavanje o ljudskim pravima. Riječ je o jednom od najdugovječnijih američkih republikanskih kongresnika koji je trenutno u svom 19. mandatu u američkom Zastupničkom domu (House of Representatives). Smith je prvi puta izabran još 1980. kao predstavnik stanovnika 4. kongresnog okruga New Jersey. Punog imena Christopher Henry Smith, obnaša i funkciju starijeg člana Odbora za vanjske poslove (Foreign Affairs Comitee) te je predsjednik njegovog pododbora (Africa, Global Health, Global Human Rights and International Organization Subcommittee), na čije ga je čelo imenovao aktualni američki predsjednik Donald Trump.

 

Između ostalog, Chris Smith je dopredsjednik te najviše rangirani član dvostranačkog Doma/ Povjerenstva za europsku sigurnost i suradnju (House/Senate Commission on Security and Cooperation in Europe – CSCE). Kongresnik Smith dugo je predsjedao nizom dvostranačkih radnih skupina, uključujući skupine za podršku veteranima, žrtvama trgovine ljudima, djeci s autizmom te njihovim obiteljima, skupine za nacionalne sigurnosti, sprječavanje povrede ljudskih prava i vjerskih sloboda te brojne druge. U svojoj bogatoj političkoj karijeri Smith je predstavio približno 40 prijedloga zakona koji su za vrijeme njegovih mandata u konačnici i izglasani pred američkim Kongresom.