Bernays dočekao svoje prve Erasmusovce!

Studenti Robert Pericht, Léa Picard, Adrien Peter i Marie-Hélène Desaunois provest će ljetni semestar akademske godine 2017./2018. na Bernaysu.

05. ožujka 2018.

Foto: Saša Ćetković

Sa Sveučilišta sv. Ćirila i Metoda iz Slovačke na Bernays je stigao Robert Pericht, dok je s ISCOM – višeg instituta za komunikaciju i oglašavanje iz Francuske na Bernaysu čak troje studenata – Léa Picard, Adrien Peter i Marie-Hélène Desaunois. Studenti će na Bernaysu provesti cijeli ljetni semestar, a uz Bernaysov akademski tim, već prvi dan boravka u Zagrebu studente je pozdravila i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Osim obrazovanja na međunarodnoj razini, Bernaysovci koji se odlučuju na Erasmus+ razmjenu, kao i svi studenti koji će boraviti na Bernaysu u sklopu Erasmus+ programa, po povratku sa studentske razmjene sa sobom nose vrijedno međunarodno iskustvo, unaprjeđene komunikacijske i profesionalne vještine, kontakte sa svojim inozemnim kolegama te usavršeno znanje stranoga jezika. Bernays trenutno broji čak devet Erasmus+ sporazuma s visokoobrazovnim institucijama u Italiji (Sveučilište u Moliseu), Austriji (Veleučilište FH Joanneum), Njemačkoj (Veleučilište Mittweida i Veleučilište Westphalian), Poljskoj (Visoka škola Wyższa Sveučilišta u Donjoj Šleskoj), Češkoj (Visoka škola Newton College), Slovačkoj (Sveučilište sv. Ćirila i Metoda), Turskoj (Sveučilište Ondokuz Mayıs) i Francuskoj (ISCOM – viši institut za komunikaciju i oglašavanje).

Dragi Erasmusovci, dobrodošli na Bernays! smiley