Bernays dogovorio deseto Erasmus+ partnerstvo!

Partnerstvo s rimskim Sveučilištem Nikole Kuzanskog, koje broji 10 tisuća studenata, Bernaysovcima će omogućiti međunarodno iskustvo u području komunikacija.

05. srpnja 2018.

Bernays je potpisivanjem desetog partnerstva sa Sveučilištem Nikole Kuzanskog (Università degli Studi Niccolò Cusano) u Rimu ponovno omogućio svojim studentima komunikacija da steknu vrijedno međunarodno iskustvo i znanje, razviju svoje komunikacijske i profesionalne vještine te steknu kontakte u inozemstvu i nauče ili usavrše talijanski jezik. Ovo je drugo Bernaysovo partnerstvo s nekim talijanskim sveučilištem, a ima za cilj povezivanje i razmjenu studenata te će na njemu Bernaysovi studenti moći dodatno obogatiti svoje teorijsko i praktično znanje.

„Iznimno nas veseli još jedna Erasmus+ suradnja, ovoga puta s međunarodnim Sveučilištem Nikole Kuzanskog, koja će našim studentima otvoriti nove mogućnosti, kao što je stjecanje novih i širenje već postojećih znanja te dati dodanu vrijednost njihovom osobnom i profesionalnom razvoju. Osim toga, dobit će priliku sklopiti nova poznanstva i prijateljstva na međunarodnoj razini te upoznati novu kulturu. Siguran sam će novo partnerstvo studentima biti dodatan poticaj da se i dalje usavršavanju u svom području te da upoznaju nove mogućnosti studiranja i prakse u inozemstvu koje im Bernays omogućuje.”, rekao je Adrian Beljo, voditelj Centra za međunarodnu suradnju Bernaysa.

Sveučilište Nikole Kuzanskog osnovao je 2006. godine u Rimu Stefano Bandecchi. Naziv je dobilo po rimokatoličkom kardinalu, znanstveniku i astronomu Nikoli Kuzanskom i danas broji više od 10 tisuća studenata. Osim studija prava, političkih znanosti, ekonomije, psihologije, inženjerstva i edukacijskih znanosti, Sveučilište ima vlastitu izdavačku kuću Edizioni Educasano te fondaciju za medicinska istraživanja Fondazione Niccolò Cusano. Sveučilišni kompleks zauzima oko 16.000 m2 unutar kojih je smještena studentska rezidencija s 109 soba, restoranom, kafićem, teretanom i ostalim studentskim sadržajima.