Bernays domaćin Centre Right Akademije Europskih demokratskih studenata

Sudionike je uime Bernaysa pozdravio prodekan mr. sc. Zdeslav Milas, nacionalni predsjednik Hrvatske akademske zajednice, koja je ujedno i jedan od suorganizatora događanja.

11. lipnja 2018.

Trodnevna akademija Europskih demokratskih studenata (European Democrat Students, EDS) održana je pod nazivom Future of Europe: Economic and political predictions for the European future. U okviru Centre Right Akademije studente iz brojnih europskih zemalja primili su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević.

Nakon rasprave o migracijskoj politici, ulozi europskog schengenskog prostora i posjeta Vladi i Saboru, polaznici Akademije posjetili su i Bernays gdje im je dobrodošlicu poželio prodekan mr. sc. Zdeslav Milas, ujedno i nacionalni predsjednik Hrvatske akademske zajednice, studentske i akademska udruga koja promiče razvoj visokog obrazovanja, njegovanje kulturne baštine te okupljanje ljudi na demokratskim i državotvornim načelima.

Studenti su upravo na Bernaysu održali radionice i debatu o temi „Predviđanja za daljnji rast i promjene na europskim tržištima“, a uz Bernays, prilikom trodnevnog posjeta Zagrebu i Hrvatskoj polaznike su ugostili i profesori s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Europski demokratski studenti je službena studentska organizacija Europske pučke stranke, koju su 1961. u Beču osnovali skandinavski, njemački i austrijski studenti. EDS zastupa više od milijun studenata i mladih iz 39 članica i 33 zemlje, zbog čega se nalaze među najvećim organizacijama mladih u Europi. Jedna od članica EDS-a je i Hrvatska akademska zajednica, koja je uz Zakladu Hanns-Seidel-Stiftung bila jedan od organizatora akademije.