Bernays domaćin sastanka koordinacije direktora turističkih zajednica Zagrebačke županije

Na redovnom koordinacijskom sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici jedanaest članica, predstavljeni su Bernaysovi studiji turizma i jedinstveni model obrazovanja turističkih stručnjaka.

08. rujna 2017.

Koordinacija direktora turističkih zajednica Zagrebačke županije održava se svaka dva mjeseca na drugoj lokaciji i to je prilika svim članicama da prokomentiraju poteškoće s kojima se gradovi i općine u ovome području susreću te pruže konkretne prijedloge u njihovom rješavanju, razmotre zajedničke projekte i suradnju u njihovoj realizaciji te razmijene iskustva. Domaćin sastanka koordinacije bila je Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, koja je u srpnju 2017. predstavila najinovativnije studije turizma u Hrvatskoj – preddiplomski studij Menadžment i marketing turističke destinacije i diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu.

„Novi studij Menadžment i marketing turističke destinacije, s čijim izvođenjem počinjemo već od ove jeseni, posebnu pozornost kroz svoj izvedbeni plan i terensku nastavu posvećuje kontinentalnim turističkim destinacijama. Svaki od gradova i općina koji čine prsten unutar Zagreba i Zagrebačke županije predstavlja priču za sebe i omogućuje našim studentima da kroz praksu, odnosno iskustveno učenje i stvarne projekte, usvajaju nova znanja i vještine. Sve to predstavlja realan i značajan doprinos u razvoju turizma posebnih interesa za produženje sezone cijele županije i šire regije.“, istaknula je prilikom predstavljanja novih Bernaysovih studija dr. sc. Romana Lekić, pomoćnica dekana za studije turizma.

Direktori turističkih zajednica Zagrebačke županije posebno su pohvalili koncept studija koji kroz talent management usmjerava studente u četiri modula. Hotelski i ugostiteljski menadžment, vezan je uz dionike u turističkoj destinaciji, a preostala tri modula, Brendiranje turističke destinacije, Destinacijska politika i Turističko vođenje i interpretacija u destinaciji, jedinstveni su u području visokog obrazovanja u turizmu i usko su vezani za razvoj turističkih destinacija.

„Suvremeni razvoj turističkog sektora podrazumijeva osmišljavanje potpuno novih i inovativnih usluga, ali i implementaciju novih i drugačijih aktivnosti turističkih djelatnika za čiju provedbu oni moraju biti vrhunski obrazovani. Potrebni su stručnjaci koji znaju kako upravljati destinacijama jer upravo su one postale jedan od odlučujućih faktora za razvoj turizma.“, zaključila je dr. sc. Lekić.

  • TAGS: