Bernays i Hrvatski katolički zbor MI uljepšali božićne blagdane djeci u Slunju

Prikupljene igračke djeci su uime organizatora akcije podijelili prof. dr. sc. Božo Skoko i Denis Bajs, dipl. iur., ispred Hrvatskog katoličkog zbora MI te doc. dr. sc. Damir Jugo uime Bernaysa.

29. prosinca 2017.

Darovane igračke prikupljane su tijekom četiri adventska tjedna, a organizatori su akcijom nastojali potaknuti obitelji i djecu članova Hrvatskog katoličkog zbora MI te Bernaysa da daruju igračke koje su nove ili očuvane. Plemenitom akcijom i lijepom gestom uljepšali su blagdane mališanima u područjima od posebne državne skrbi. Odaziv na akciju prikupljanja igračaka bio je očekivano dobar, a prikupljene igračke su darovane vrtićima.

Prof. dr. sc. Božu Skoku, predsjednika Hrvatskog katoličkog zbora MI, a ujedno i predavača na Bernaysu, g. Bajsa, glavnog tajnika udruge i doc. dr. sc. Jugu primila je ravnateljica vrtića Gordana Kovačević i upoznala ih s procesom obnove i uređenja vrtića te radom područnog vrtića u Rakovici, čija će djeca koristiti većinu darovanih igračaka. Ravnateljica je tom prigodom zahvalila na vrijednoj donaciji i lijepoj gesti te upoznala predstavnike Bernaysa i Hrvatskog katoličkog zbora MI s problemima s kojima se odgojitelji u vrtiću svakodnevno susreću.

Vijest preuzeta s www.ika.hr