Bernays objavio novi broj međunarodnog znanstvenog časopisa Communication Management Review

Gostujući urednik časopisa je izv. prof. dr. sc. Piet Verhoeven, sveučilišni profesor iz Amsterdama i jedan od ključnih govornika Communication Management Foruma 2017.

02. kolovoza 2017.

Treće izdanje Bernaysovog međunarodnog znanstvenog časopisa donosi pet radova inozemnih znanstvenika znanstvenica te komunikacijskih stručnjaka i stručnjakinja, među kojima su Yan Jin, Juan Meng, Bruce K. Berger, Irina Lock, Peter Seele, Nadine van Wissen, Anke Wonneberger, Susan Vermeer, Paola Remmelswaal, Sandra Jacobs i Anika Batenburg. Objavljeni znanstveni radovi tematski pokrivaju različita područja kao što su utjecaj kvalitete komunikacijskih lidera na pripremu krizne strategije, posljedice astroturfskog lobiranja na povjerenje i autentičnost, održavanje odnosa s dionicima na društvenim mrežama i online kanalima, poboljšanje reputacije na online kanalima te unutarnja motivacija i pozitivne posljedice korištenja društvenih alata na poslu.

Osim toga, novi broj časopisa donosi i recenzije dviju knjiga. Riječ je o knjigama „Izvrsnost u komunikaciji: Kako razviti, upravljati i voditi iznimne komunikacije“, koju supotpisuju Ralph Tench, Dejan Verčič, Ansgar Zerfass, Angeles Moreno i Piet Verhoeven te „Menadžment kriznog komuniciranja“, prvom hrvatskom sveučilišnom udžbeniku iz kriznog komuniciranja koji potpisuje Damir Jugo, dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment. Zanimljivo je i da su autorice recenzija Marta Takahashi, bivša Bernaysova studentica i tajnica Alumni kluba, te Darija Jeger, predstavnica studenata druge godine diplomskog studija i zamjenica člana studenata u Stručnom vijeću Bernaysa.

Communication Management Review međunarodni je znanstveni časopis u izdanju Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment i prvi takav časopis u Hrvatskoj iz visokog obrazovanja na području komunikacija. Namijenjen je prije svega znanstvenicima, komunikacijskim stručnjacima i studentima koji žele dodatno nadograditi svoj profesionalni razvoj, ali i svim drugim zainteresiranim čitateljima koji žele dobiti uvid u najnovije trendove u području razvoja komunikacijskog menadžmenta. Prvi broj objavljen je u siječnju 2016., a, kao i njegovi prethodnici, treći broj Bernaysovog časopisa dostupan je u digitalnom obliku na commreview.hr.