Bernays organizator znanstvene konferencije „Medijski odgoj i zaštita dječjih prava“

Organizator konferencije koja se održava 8. prosinca je i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, a okupljeni izlagači govorit će o važnosti medijske pismenosti i medijskog odgoja u 21. stoljeću.

27. studenog 2017.

Uz spomenute teme medijske pismenosti i medijskog odgoja u 21. stoljeću, znanstvena konferencija „Medijski odgoj i zaštita dječjih prava“ bavit će se temama zastupljenosti i proučavanja medija u hrvatskom obrazovnom sustavu, važnosti kritičkog razmišljanja i stvaranja vlastitih medijskih sadržaja, zaštite dječjih prava u medijima, promicanja dječjih prava te djece i edukativne uloge medija. Nakon pozdravnih govora u prijepodnevnim satima predviđen je okrugli stol, koji je ujedno i središnje događanje konferencije, a koji će moderirati Lana Ciboci, mag. comm., voditeljica Centra za upravljanje kvalitetom Bernaysa i ujedno potpredsjednica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu. Na okruglom stolu sudjeluju izv. prof. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar (Hrvatski studiji, Sveučilište u Zagrebu), dr. sc. Arijana Mataga Tintor (Odjel za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Grada Velika Gorica), doc. dr. sc. Igor Kanižaj (Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu) te predstavnik Ureda pravobranitelja za djecu. Programom konferencije predviđena su izlaganja koja moderiraju prof. dr. sc. Tamara Gazdić Alerić, izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš i Lana Ciboci, mag. comm., izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš, doc. dr. sc. Igor Kanižaj te Leali Osmančević, mag. comm.

Konferencija će aktualizirati problematiku suodnosa medija i djece u Hrvatskoj koja posljednjih godina plijeni pozornost kako znanstvenika, tako i šire javnosti. Cilj znanstvene konferencije je osvijestiti da u zaštiti djece od negativnih sadržaja u medijima najizraženiju ulogu imaju prije svega roditelji, a zatim i odgajatelji u dječjim vrtićima te učitelji razredne nastave i nastavnici hrvatskoga jezika, koji su nositelji medijskog opismenjavanja djece u Hrvatskoj. Organizacijski odbor konferencije „Medijski odgoj i zaštita dječjih prava“ čine Lana Ciboci, mag. comm., doc. dr. sc. Damir Jugo, doc. dr. sc. Igor Kanižaj, izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš, mr. sc. Zdeslav Milas i Leali Osmančević, mag. comm.

Detaljnije informacije o Bernaysovoj znanstvenoj konferenciji potražite na linku.