Bernays sklopio Erasmus+ sporazum s jednim od najboljih svjetskih i talijanskih sveučilišta

Sveučilište Milano-Bicocca je multidisciplinarno sveučilište koje snažan fokus stavlja na praktično usavršavanje svih svojih studenata čiji broj trenutno prelazi 32 tisuće.

16. listopada 2018.

Na razmjenu u Milano moći će ići studenti obiju Bernaysovih studijskih vertikala i pritom obogatiti svoja znanja iz novinarstva, komunikacijskog menadžmenta, odnosa s javnošću, turizma i hotelskog menadžmenta. Zadovoljstvo novim, ukupno 11. Erasmus+ sporazumom iskazao je voditelj Centra za međunarodnu suradnju Bernaysa Adrian Beljo, rekavši kako je partnerstvo sa Sveučilištem Milano-Bicocca podjednako vrijedno za Bernaysove studente i predavače.

„Veseli nas svako sklapanje novog partnerstva jer njime dodatno otvaramo vrata europskog akademskog svijeta svakom od naših 400 studenata. Osim što svim Bernaysovcima omogućujemo da se dodatno razvijaju u osobnom i profesionalnom smislu te da upoznaju nama iznimno blisku kulturu, partnerstvo sa Sveučilištem Milano-Bicocca ima dodanu vrijednost i za naše predavače koji se, sudjelujući u Erasmus+ programu mobilnosti nastavnog osoblja, mogu dodatno profesionalno usavršavati.“

Sveučilište Milano-Bicocca osnovano je 1998. i treće je najveće sveučilište u Milanu. Na njemu trenutno studira više od 32 tisuće studenata, zahvaljujući sporazumima s brojnim europskim i svjetskim sveučilištima i visokim učilištima. Riječ je o multidisciplinarnom sveučilištu s ukupno osam fakulteta i akademskim programima iz ekonomije, informatike, statistike, prava, pedagogije, sociologije, medicine i kirurgije, matematike, prirodnih znanosti, fizike i astrofizike, kemije, biotehnologije i psihologije. Snažan fokus Sveučilište stavlja na konkretno, praktično usavršavanje svojih studenata preddiplomskih, diplomskih i postdiplomskih studija, stoga ne čudi da se Sveučilište Milano-Bicocca već 2014. našlo na 21. mjestu rang liste Times Higher Education, u konkurenciji stotinu sveučilišta u svijetu koji djeluju manje od 50 godina, te na prvom mjestu među talijanskim sveučilištima.