Bernaysova futsal momčad 14. travnja bori se za četvrtfinale Sveučilišne futsal lige

Futsal ekipu trenira iskusni trener Kujtim Morina, a tijekom natjecanja Bernaysovci su zabilježili sedam pobjeda, dva remija te do kraja prve faze natjecanja ostali prva momčad skupine.

08. travnja 2018.

Do osmine finala i u borbu za četvrtfinale s futsal ekipom Filozofskog fakulteta Sveučlišta u Zagrebu doveo ih je višestruki državni prvak u malom nogometu Kujtim Morina, zajedno s Bernaysovim voditeljem Centra za sport Dinom Bartolucijem. Zasluge za sjajnu igru, osim trenera i voditelja Centra za sport, imaju i Bernaysovi malonogometaši Tino Čirjak, Bruno Jakovljević, Luka Gašparinčić, Ivan Šulentić, Kristijan Kapural, Josip Sesar, Ivan Knezić, Ižak Ante Sučić, Mislav Znaor, Karlo Andonov i Mislav Banek. Upravo ovi studenti imaju priliku odvesti Bernays do povijesnog uspjeha u jednom od najvažnijih sportskih sveučilišnih natjecanja u Hrvatskoj.

Trener Bernaysove malonogometne ekipe Kujtim Morina proslavljeni je hrvatski futsal igrač koji se može pohvaliti bogatom igračkom karijerom, mnogobrojnim osvojenim prvenstvima te naslovom državnog prvaka. Smatra da su Bernaysovci dosad u Sveučilišnoj futsal ligi napravili sjajan posao, ali to trebaju dokazati i u novoj utakmici. „Futsal u Hrvatskoj se razvija i u stalnom je napretku. Prvenstveno jer se podignula razina igre, a i više medija prati futsal, futsal streamove i direktne prijenose utakmica. Bernaysovi malonogometaši su već u samom početku pokazali spremnost i ambiciju da budu u samom vrhu Sveučilišne futsal lige. Napornim, višemjesečnim treninzima i pripremama pokazali su da su ozbiljno shvatili igranje u Bernaysovom dresu i da neće stati dok ne ostvare vrhunske rezultate. Vjerujem da imamo kvalitetan sportski tim i da je ovo tek početak, a nadamo se da će potaknuti i druge Bernaysovce da se zainteresiraju za ovaj iznimno zanimljiv sport. Zato dođite u što većem broju i podržite nas u borbi za četvrtfinale u subotu, 14. travnja, na Martinovki.“, zaključio je Kujtim Morina.