Bernaysova predavačica dr. sc. Lucia Miškulin Saletović sudjelovala na ljetnoj školi u Zadru

Ljetna škola „Deutsch-kroatische Sprach- und Kulturkontakte im Tourismus – Hrvatsko-njemački jezični i kulturni kontakti u turizmu“ okupila je domaće i strane studente germanistike.

25. rujna 2017.

Izvor: Antena Zadar

Bernaysova predavačica dr. sc. Miškulin Saletović održala je zanimljivo predavanje i radionicu o temi „Kroatische und deutsche Tourismuswerbung aus linguistischer und semiotischer Sicht – Hrvatske i njemačke reklame za turističke usluge iz lingvističke i semiotičke perspektive“, u okviru ljetne škole koja se održavala od 4. do 15. rujna u organizaciji Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru uz potporu Njemačkog ureda za akademsku razmjenu (DAAD).

Polaznici su kroz sistematično predavanje i kontrastivnu analizu hrvatskih i njemačkih reklama u tisku i na internetskim stranicama s obzirom na način ostvarivanja apelativne funkcije na verbalnoj i vizualnoj razini reklama pobliže upoznali odnos fenomena jezika i reklame. „Veseli me svaka prilika za druženje ovakve vrste s mladim ljudima koji su voljni i spremni stjecati nova znanja. Poznavanje jezika, dapače, više njih, u današnjem zahtjevnom svijetu predstavlja prednost i svojevrsno bogatstvo svakome tko uloži vrijeme i energiju u učenje i razvijanje svojih jezičnih vještina. Drago mi je što sam imala priliku sudjelovati i predavati na ovogodišnjoj ljetnoj školi germanistike.“, istaknula je dr. sc. Miškulin Saletović.