Bernaysova radionica i na ovogodišnjem izdanju Dana komunikacija

Radionicu „PRodaj mi PRiču“ održat će Bernaysova predavačica Ivana Jeleč koja će na zanimljiv način sudionicima prezentirati primjere iz domaće i inozemne prakse storytellinga u PR-u.

12. ožujka 2019.

Kroz interaktivnu radionicu voditeljica Bernaysovog Centra za odnose s javnošću Ivana Jeleč će sudionike uvesti u svijet vijesti, informacija, medija, lajkova i tweetova. U okviru Bernaysove radionice sudionici će naučiti kako stvoriti emociju i PRodati PRiču o sebi, o brendu ili o događaju drugima. Kako je istaknuto u najavi radionice, priča nastaje spontano, ali njezin razvoj prava je umjetnost. Zato su PR-ovci koji koristeći potencijale storytellinga prenose emociju brenda istinski umjetnici koji, koristeći sva raspoloživa sredstva i izlazeći iz zone vlastitog komfora, probijaju barijere i stvaraju doživljaj.

Već nekoliko godina za redom Bernaysovi profesori predaju na Danima komunikacija kroz radionice i predavanja. Dr. sc. Romana Lekić je 2017. održala radionicu na temu korištenja boja u komunikaciji i shvaćanje kulturoloških značenja boja pod nazivom „Zašto u novogodišnjoj noći nosimo crvene gaćice?“, a 2018. godine prodekanica dr.sc. Lana Ciboci održala je predavanje na temu „Jesi li i ti medijski (ne)pismen?“ u kojem su sudionici imali priliku naučiti nešto više o korištenju medijskih sadržaja, njihovom kritičkom razumijevanju i tumačenju, ali i stvaranju vlastitih sadržaja.

Dani komunikacija jedan su od najvažnijih regionalnih festivala komunikacijske industrije i već sedmu godinu zaredom okupljaju priznata imena i vrhunske svjetske govornike. Ovogodišnje izdanje održavaju se od 28. do 31. ožujka 2019. u hotelu Lone u Rovinju, a posvećeno je globalnim promjenama koje se odvijaju unutar komunikacijske industrije: umjetnoj inteligenciji i kreativnosti, personalizaciji tržišne komunikacije i privatnosti na internetu, glasovnim naredbama (voice) i sličnim svakodnevno prisutnim temama.