Bernaysovci će odlaziti na praksu i u Camping Stobreč-Split

Partnerstvo s jednim od najkvalitetnijih kampova Bernaysovim studentima turizma pružit će uvid u sektor hrvatskog kamping turizma koji je 2016. zabilježio više od 17 milijuna noćenja.

18. rujna 2017.

Prvo Bernaysovo partnerstvo u području kamping turizma dogovorio je mr. sc. Zdeslav Milas, prodekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, i Ivica Tafra, vlasnik Campinga Stobreč-Split, kampa koji predstavlja vrhunac kvalitete u hrvatskoj kamping ponudi. Studentima je ovim partnerstvom omogućeno upoznavanje još jednog dijela suvremene turističke ponude koja je 2016. zabilježila 2,6 milijuna gostiju i koja okuplja ukupno 640 kampova, od čega 187 srednje-velikih te 453 manjih obiteljskih kampova u domaćinstvima, seoskim domaćinstvima i kamp odmorištima.

„Veselimo se suradnji s Campingom Stobreč-Split te jedinstvenoj prilici za studente koji će na ovaj način upoznati funkcioniranje ovog specifičnog oblika turizma. Kamping turizam bilježi rast popularnosti u Hrvatskoj, a zahvaljujući visokoj razini kvalitete, na europskoj razini hrvatski su kampovi zauzeli visoko drugo mjesto. Boraveći na praksi u Campingu Stobreč-Split razvijat će svoje menadžerske vještine upravo kroz jedinstveno iskustvo rada. Dodatnim proširenjem ponude partnerskih organizacija Bernays će stvarati visokoobrazovane kadrove kojima će specijalnost biti upravo turizam i koji će posjedovati znanja o brojnim karakteristikama koje moderan turizam današnjice obuhvaća.“, istaknuo je prodekan mr. sc. Milas.

„Izuzetno nam je drago što smo dogovorili suradnju s Visokom školom za komunikacijski menadžment Edward Bernays te što ćemo na taj način biti aktivno uključeni u osposobljavanje i stvaranje budućeg visokoobrazovanog kadra u turizmu. Svakako ćemo se potruditi da mlađim generacijama što bolje prenesemo do sada stečeno znanje, kako o kampingu, tako i o turizmu općenito. Nadam se da će studentima praksa biti od velike koristi u budućim karijerama, ali i da ćemo kroz suradnju na obostrano zadovoljstvo isprofilirati i buduće kadrove za naš kamp“, istaknuo je  Ivica Tafra, vlasnik Campinga Stobreč-Split.

Camping Stobreč-Split pripada među 31 kamp u Hrvatskoj koji je, prema kamping vodiču ADAC-u, označen s 4,5 zvjezdice. Svojim smještajnim kapacitetima pruža sve ono što je gostima potrebno za ugodan odmor u harmoniji prirode, kulture i zabave, a za što se tijekom cijele godine brine više od sto djelatnika. Kamp je otvoren 2006., a konstantnim ulaganjima u infrastrukturu već 2011. godine kategoriziran je s 4 zvjezdice, dok je 2013. proglašen najboljim srednjim kampom u Hrvatskoj.

Također, Camping Stobreč-Split dobitnik je nekolicine nagrada i priznanja, među kojima valja istaknuti Croatia's Best Campsite 2012-2017, Zoover Awards 2016 i Best Camp Adria 2015. S kapacitetom od 1128 gostiju, u 2016. godini Camping je zabilježio 112 000 noćenja, a strukturu gostiju uglavnom čine srednjoeuropski gosti. Najbrojniji među njima su Nijemci (33%) i Nizozemci (19%). Uz osnovnu djelatnost pružanja smještaja, ponudu upotpunjuju i brojni drugi sadržaji, ugostiteljski objekti, wellness te bazeni.