Bernaysovci na konferenciji „Parkovi Hrvatske i turizam“ učili o važnosti očuvanja nasljeđa

Cilj konferencije bio je poticanje dijaloga između javnosti, ključnih kreatora i dionika u turističkom, ali i ostalim sektorima, s naglaskom na razvitak i kvalitetu hrvatskog turizma.

04. srpnja 2018.

U organizaciji Jutarnjeg lista u utorak, 3. srpnja, održana je konferencija „Parkovi Hrvatske i turizam“. Konferenciji su prisustvovali uvaženi gosti, ključni dionici, kreatori politika, ali i Bernaysovi studenti u vodstvu dr. sc. Romane Lekić, pomoćnice dekana za studije turizma. Pozdravnim govorom glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić otvorio je konferenciju rekavši kako je cilj same konferencije potaknuti javni dijalog ključnih kreatora i dionika, kako u turističkom, tako i svim ostalim povezanim sektorima. Nakon pozdravnog govora uslijedilo je nekoliko prezentacija na temu zelenog turizma, nacionalnih i parkova prirode RH te Plitvičkih jezera.  

Svoje je dojmove s događanja podijelila je i studentica Menadžmenta i marketinga turističke destinacije Nika Medvid: „Konferencija o parkovima i turizmu Hrvatske nadopunila je moje već postojeće znanje o razvitku i kvaliteti hrvatskog turizma. Problematike s konferencije smo spominjali već u predavanjima na nekoliko kolegija, ali i njihova moguća rješenja, koja se ne razlikuju od onih s naših nastavnih susreta“. Nadalje, Medvid se osvrnula i na nastavu na studiju turizma istaknuvši kako je i na predavanjima istaknuto da se „masovnim turizmom, koji je velik problem Lijepe Naše, uništavaju resursi koje i ovako neumorno iscrpljujemo. Klasifikacijom destinacija te ograničenjem broja posjetitelja, narušeni i iscrpljeni resursi atrakcije mogu se oporaviti. Krajnji cilj cijele priče je da atrakcijska osnova ostane očuvana i jednaka prvobitnoj.“

„Konferencija je potaknula pitanja koja se u današnjoj komunikacijskoj sveukupnosti zrcale pod pojmovima održivog razvoja i ekološke održivosti.“, rekao je Tomislav Krušić, student druge godine preddiplomskog studija Komunikacijskog menadžmenta te se pritom osvrnuo i na važnost ovakvih inicijativa: „Značaj ovakvih i sličnih susreta je u ponavljanju važnosti očuvanja nasljeđa kako bismo s njime našli snažniju identifikaciju i kako bismo to mogli učiniti javno dostupnim te u skladu sa samim potrebama društva i samih turista“.

Ponosni smo na naše studente što se konstantno usavršavaju i nadograđuju svoja znanja i vještine i hvala partneru koji je u ovaj projekt uključio i Bernaysove studente!

Tekst pripremio: Ivan Biošić