Bernaysovci u humanitarnoj akciji za Dom za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb”

Humanitarni odbor Studentskog zbora Bernaysa odlučio je mjesec travanj proglasiti Humanitarnim mjesecom te u sklopu njega provesti nekoliko humanitarnih akcija.

07. travnja 2018.

Prva od akcija bit će skupljanje donacija za Dom za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb”.  Od ponedjeljka, 9. travnja, pa sve do srijede, 18. travnja, donacije se mogu ostaviti u Studentskoj čitaonici u prizemlju Bernaysa te tako doprinijeti radu Doma. Donirati se mogu odjeća, obuća i kozmetika te odjeća, obuća, slikovnice i igračke za djecu (osim plišanih igračaka).

„Ideja nam je bila pomoći nekoj od organizacija i ustanova koje ne dobivaju mnogo medijske pažnje, ali kojima je pomoć itekako potrebna. Također, željeli smo da to bude akcija u kojoj mogu sudjelovati svi studenti. Kontaktirajući gđu Barić, voditeljicu Doma, doznali smo da su njihove potrebe velike i da su donacije uvijek i više nego dobrodošle. Vjerujem da svatko od nas ima barem nešto što može donirati i zato se nadam da će odaziv studenata biti velik.“, izjavila je Ana Kolarić, voditeljica Humanitarnog odbora Studentskog zbora Bernaysa.