Bernaysovi diplomci posjetili Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj

Studijski posjet organiziran je u sklopu kolegija Odnosi s javnošću u javnim institucijama, a studentima je donio jedinstvenu priliku za volontiranje u Kući Europe.

14. studenog 2018.

U Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj Bernaysove studente diplomskog studija „Upravljanje odnosima s javnošću“ dočekala je voditeljica odjela za novinarstvo i medije Rima Joujou Deljkić. Studente je upoznala s radom Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, zadaćama Predstavništva, ustrojstvom odjela koji se bavi komunikacijama i cjelokupnim sustavom Europske unije. Također, ispričala im je i kako u Predstavništvu održavaju odnose s hrvatskim medijima te kako i koliko često odgovaraju na njihove upite.

Studente je zatim pozdravio voditelj Predstavništva EK u Hrvatskoj Branko Baričević, koji ih je kratko upoznao s poviješću EU. Sa studentima je dalje razgovarao o EU i njezinim prednostima, uvođenju eura, objasnio im izazove koji stoje pred EU, kolika je tu uloga komunikacija te zašto je tako mali odaziv birača na europskim izborima. Nakon toga su mu studenti postavljali pitanja te tako potaknuli konstruktivnu raspravu o Brexitu i migracijama. Na kraju posjeta, voditelj Predstavništva EK pozvao je studente da se prijave za volontiranje u Kući Europe, što su neki studenti odmah i učinili.