Bernaysovi studenti komunikacija u posjetu Banskim dvorima i Vladi Republike Hrvatske

S ulogom Vlade u demokratskom sustavu studente su upoznali predstojnik te viša savjetnica Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

19. prosinca 2018.

U okviru nastave na kolegiju „Odnosi s javnošću u javnim institucijama“ studenti na drugoj godini diplomskog studija komunikacija upoznali su ulogu i važnost Vlade u hrvatskom demokratskom sustavu. Također, studenti su otkrili na koji način Vlada RH i njeni članovi komuniciraju s medijima i javnosti. Kroz Banske dvore Bernaysovce je provela Dubravka Belas, viša savjetnica Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, dok im je predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH Zvonimir Frka-Petešić govorio o važnosti znanja jezika u politici, pisanju dopisa i uključivanju onih najvažnijih informacija.

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade studente je podsjetio na to da je glavnu informaciju potrebno staviti odmah na početak dopisa te da pritom trebaju voditi računa o važnosti pojedinih informacija. „Posjet nam je pružio dublji uvid u rad Vlade Republike Hrvatske i sve njene djelatnosti te nam otkrio neke zanimljivosti o komunikaciji Vlade. Mogu reći da ovakvi posjeti mnogo doprinose studentima u smjeru razumijevanja odnosa s javnošću u javnom sektoru.“, rekao je student Bernaysa Ivan Biošić.

Osim toga, Bernaysovci su tijekom posjeta Vladi RH razgovarali o brzini širenja informacija u današnjem vremenu, kao i o njihovoj promjeni te (mis)interpretaciji. „Posjet Vladi je bio izuzetno zanimljiv i koristan. Bilo je lijepo vidjeti Banske dvore iznutra i ući u prostorije u kojima se donose najvažnije odluke za našu državu. Također, bilo je poučno čuti riječi gospodina Frke-Petešića kojima nas je ohrabrio za rad u medijima i odnosima s javnošću jer je to posao budućnosti.“, zaključila je Bernaysovka Renata Radovčić.