Bernaysovi studenti turizma svoja će praktična iskustva stjecati i u TZ Međimurske županije

Boravkom na praksi Bernaysovci će učiti kako učinkovito upravljati bogatim portfeljem turističkih proizvoda iz područja wellnessa i sporta, učenja i zabave, hrane i vina, bogate kulture te očuvane prirode.

08. rujna 2017.

Poželjan turistički razvoj Međimurske županije, odražen u marketinškoj koncepciji turizma i cjelokupnoj komunikaciji Županije s turističkim tržištem, zasniva se na načelima partnerstva, osjećaja za mjesto, ekološke odgovornosti, inovativnosti te kulture kvalitete. Boraveći na praksi u TZ Međimurske županije Bernaysovi će studenti turizma stjecati praktična iskustva u različitim područjima, upoznati različite oblike turizma kao što su sportsko-rekreativni turizam, zdravstveni turizam, eno-gastro turizam, kulturni turizam, poslovni turizam i tranzitni turizam te sudjelovati u poslovima i aktivnostima TZ-a. Partnerstvo između Bernaysa i Turističke zajednice Međimurske županije dogovorili su voditelj ureda Turističke zajednice Rudi Grula i dr. sc. Romana Lekić, pomoćnica dekana za studije turizma.

„Prirodne ljepote i kulturno-povijesna baština čine izniman turistički potencijal Hrvatske koji je Međimurska županija prepoznala i na vrijeme počela razvijati, stoga danas služi kao primjer izvrsnosti u kontinentalnom turizmu čemu svjedoče brojna priznanja kojima je nagrađena tijekom godina. Rezultat je to povezivanja znanja, pametne marketinške koncepcije turizma i cjelokupne komunikacije te predan rad svih članova Zajednice. Upravo sam iz tog razloga sigurna kako će naši studenti praksom u TZ Međimurske županije steći potrebne predispozicije za učinkovito upravljanjem projektima, brendiranje i komunikaciju u turizmu, koji predstavlja iznimno važnu gospodarsku aktivnost hrvatskog gospodarstva.“, naglasila je dr. sc. Lekić.

Međimurska županija jedina je hrvatska županija koja je na natjecanju European Destinations of Excellence (EDEN) od 2007. do 2015. dobila dva nacionalna pobjednika (Gornje Međimurje u 2015. i Sveti Martin na Muri u 2007. godini). Također, 2010. Sveti Martin na Muri dobio je srebrni cvijet europske asocijacije Entente Florale Europe, a naselje je na natjecanju Zeleni cvijet višestruko bilo izdvojeno kao jedno od najljepše uređenih malih mjesta kontinentalne Hrvatske.