Bernaysovke Lucija, Tamara i Zrinka sudjelovale u organizaciji Dana hrvatskog turizma

Jedanaesta tradicionalna turistička manifestacija održana je na otoku Hvaru, a na njoj je bilo više od 1800 sudionika iz turističkog sektora te poslovnog i društvenog života Hrvatske.

26. listopada 2018.

Foto: Hrvatska turistička zajednica/Privatni album

Dvodnevni program manifestacije Dani hrvatskog turizma donio je mnoštvo zanimljivih predavanja, edukativnih radionica i okruglih stolova na kojima su sudjelovali vodeći hrvatski i svjetski turistički stručnjaci, opinion makeri te influenceri. Organizatori skupa Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora pobrinuli su se da ovogodišnji program DHT-a, osim relevantnim stručnjacima, bude zastupljen i aktualnim temama iz područja turizma. Neke od njih bile su odnos filmske industrije i turizma, izgradnja Hrvatske kao nacionalnog brenda, Hrvatska kao nova gastro ikona u Europi te vidljivost i promotivna važnost turističkih blogera. Ovogodišnje izdanje DHT-a, ujedno i najvećeg skupa turističkih djelatnika u Hrvatskoj, održano je uz potporu Grada Hvara i Turističke zajednice Grada Hvara, koji ove godine obilježavaju 150 godina organiziranog turizma.

Kao dio organizacijskog tima DHT-a na Hvaru su bile i studentice Bernaysa Lucija Kačan, Tamara Zvonarek i Zrinka Anić. „Ministarstvo turizma pružilo nam je odličnu priliku za skupljanje iskustva na Danima hrvatskog turizma. Organizacija ovako velikih evenata uvijek je poseban izazov i lijepo je osjetiti pozitivan stres koji nosi taj posao.“, rekla je Bernaysovka Tamara Zvonarek. Uz sudjelovanje u organizaciji ovog turističkog događaja, što predstavlja iznimno praktično iskustvo, Bernaysovke su uspjele poslušati i zanimljiva predavanja te se povezati s ljudima iz turističkog sektora. „Dani hrvatskog turizma bili su predivno iskustvo jer smo dobile jedinstvenu priliku da kolegama iz Ministarstva turizma pomognemo u organizaciji, ali i pripremi press materijala. Uz posao smo se uspjele i odlično zabaviti te uživati u suncu i ljepotama Hvara.“, zaključile su Lucija Kačan i Zrinka Anić.