Darija Jeger podijelila pozitivna iskustva sa staža u kanadskom parlamentu

Bernaysova alumni studentica održala je prezentaciju u okviru poslovnog okupljanja Kanadsko-hrvatske poslovne mreže pred gotovo 50 stručnjaka te gospodarstvenika.

08. ožujka 2019.

S ciljem razmjene pozitivnih iskustava suradnje i poticanja kanadskih investicija u Hrvatsku, Kanadsko-hrvatska poslovna mreža (CCBN), u kojoj Bernaysov profesor Adrian Beljo obnaša funkciju člana izvršnog odbora, organizirala je poslovno okupljanje na kojem su ugostili i Bernaysovu alumni studenticu Dariju Jeger koja je s okupljenima podijelila svoja pozitivna iskustva sa staža u kanadskom parlamentu. Darija se posebno osvrnula na svoj rad u uredu zastupnika hrvatskog podrijetla Boba Bratine gdje je sudjelovala u raspravama o ključnim diplomatskim i gospodarskim temama. „Posebno će mi u sjećanju ostati upoznavanje i privikavanje na kanadski način života. Nadam se da će se ova praksa CCBN-a i Bernaysa nastaviti i da će i drugi mladi poput mene dobiti priliku života koja mi je otvorila brojne horizonte, ukazala mi na moje snage, ali i slabosti.“

Počasni gost na okupljanju bio je Berry Vrbanović, kanadski Hrvat i gradonačelnik grada Kitchener u pokrajini Toronto-Waterloo, poznatoj i pod nazivom Silicon Valey North (Silicijska dolina sjevera) te potpredsjednik CCBN-a Dennis Rukavina, veleposlanik Kanade u Hrvatskoj Nj. E. Daniel Maksymiuk i ministri Blaženka Divjak i Darko Horvat.

CCBN je udruga osnovana 2010. s ciljem poboljšanja i jačanja odnosa između kanadskih i hrvatskih poslovnih ljudi koji žele širiti gospodarsku suradnju dviju država. Glavni ciljevi CCBN-a su poticanje razvijanja čvršćih poslovnih i trgovinskih veza između Kanade i Hrvatske, bolje razumijevanje gospodarske klime u obje zemlje, kvalitetnija razmjena znanja, tehnologija i ideja, promicanje zajedničkih iskustava te uspostavljanje novih suradnji.