Dekan Bernaysa moderira panel o kriznom komuniciranju u kojem sudjeluju čelnici nekih od najvećih kompanija

Na panelu „Tko je kriv kad komunikacija završi loše?“, koji će se održati na KOMferenciji HUOJ-a 6. prosinca, sudjeluju Fabris Peruško, Davor Tremac, Dinko Lucić, Viktor Pavlinić i Damir Vanđelić.

03. prosinca 2018.

KOMferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) okupit će čelne ljude nekih od najvećih hrvatskih i svjetski poznatih tvrtki koji će govoriti o kriznoj komunikaciji te s prisutnima podijeliti vlastita iskustva i situacije s kojima su se i sami suočili. Tako će na panelu koji će moderirati dekan Bernaysa doc. dr. sc. Damir Jugo sudjelovati Fabris Peruško, izvanredni povjerenik za Agrokor, Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a, Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2, i Damir Vanđelić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja. Očekuje se da će panel biti izuzetno zanimljiv zbog komunikacijskog iskustva sudionika koji će u okviru jednosatnog panela odgovoriti na pitanja vezanim za stvarnu vrijednost odnosa s javnošću, ulogu odnosa s javnošću u svojim tvrtkama te aktivnosti kojima se njihovi stručnjaci za komunikacije bave, ali i očekivanjima koja pred njih postavljaju. Neka od najvažnijih pitanja svakako su i Zašto u upravama tvrtki nema stručnjaka za odnose s javnošću?Tko je kriv kad komunikacija završi loše?

„U upravama hrvatskih tvrtki danas uglavnom nema stručnjaka za odnose s javnošću, a najčešći model koji viđamo jest onaj kod kojeg postoje direktori komunikacija, kojima su izravno nadređeni direktori tvrtki. To nam govori da čelnici kompanija imaju zadnju riječ kad je riječ o komunikaciji, ali i otvara niz zanimljivih pitanja o tome koliko oni važnosti pridaju odnosima s javnošću, vjeruju li stručnjacima za odnose s javnošću te kakva očekivanja imaju od njih i od njihovog rada“, istaknuo je dekan Bernaysa u najavi panela.

KOMferencija se održava 6. i 7. prosinca u kinu Kaptol Boutique Cinema, a sudionike očekuje dvadesetak panela, radionica i predavanja s temom komunikacija. S obzirom na sastav sudionika, za očekivati je kako će upravo ovaj panel izazvati najviše zanimanja, posebno jer je njegovo glavno pitanje posvećeno pitanju odgovornosti za loše rezultate komunikacije kada ona pođe po zlu i nastane šteta za kompaniju.

Cijeli program konferencije dostupan je OVDJE.