Dekan Bernaysa na Danima hrvatskog turizma uručio trogodišnju školarinu za studij turizma

Nagrada je dodijeljena u okviru Adriana, tradicionalnog projekta Slobodne Dalmacije, koji su ove godine podržali Bernays, Hrvatska turistička zajednica te HOK osiguranje.

25. listopada 2018.

Foto: Jakov Prkić / HANZA MEDIA (Slobodnadalmacija.hr)

 

Trogodišnja školarina za preddiplomski studij Menadžment i marketing turističke destinacije uručena je Nacionalnoj udruzi malih i obiteljskih hotela. Dekan Bernaysa doc. dr. sc. Damir Jugo tim se povodom osvrnuo na važnost ulaganja u znanje i potrebu za obrazovanjem budućih turističkih stručnjaka. „Kao najmlađa visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj koja djeluje od 2013. godine, u svojoj smo petoj godini rada pokrenuli novu studijsku vertikalu i predstavili dva nova studija iz područja turizma. Upravo činjenica da su ti studiji novi, pokrenuti nedavno, sugerira da su oni potpuno usklađeni s današnjim potrebama mladih ljudi koji se spremaju zakoračiti u turizam ili onih koji već rade u tom području, a kojima nedostaje ta temeljna komponenta iz segmenta visokog obrazovanja. Studij je uvijek dobro ulaganje, stoga i mi čestitamo Slobodnoj Dalmaciji na trinaestom izdanju projekta. Vjerujem kako na ovaj način i mi možemo dati svoj doprinos rješenju jednog dijela problema nedostatka educiranog kadra u tom području.“

Primivši nagradu, Šime Klarić, predsjednik Udruge, istaknuo je kako je to „veliki poticaj udruzi da i dalje potiče svoje članove na edukacije, usavršavanja i nova znanja u svojim strukama, a čemu će značajno doprinijeti i stipendija ugledne visoke škole“. 

U svojoj tradicionalnoj akciji Slobodna Dalmacija godinama promovira male i obiteljske hotele kao jednu od najboljih autentičnih ponuda hrvatskog turizma, stoga su se ove godine birali najbolji u kategoriji malih obiteljskih hotela kako bi se dodatno potaknuo njihov rast i daljnji razvoj. Trinaesta po redu dodjela nagrade Adrian održana je na Danima hrvatskog turizma na Hvaru, a titulu najboljeg ponio je novootvoreni mali obiteljski hotel u Hrvatskoj – hotel King Krešimir iz Šibenika. Uz dekana Bernaysa, prigodnoj svečanosti prisustvovali su državni tajnik za turizam Tonči Glavina, gradonačelnik Hvara Rikard Novak, predsjednik Uprave Slobodne Dalmacije Miroslav Ivić, predsjednica Nadzornog odbora Slobodne Dalmacije i vlasnica Hanza Medije Ana Hanžeković, glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor, predsjednik Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela Šime Klarić te brojni drugi ugledni gosti.

Cijelu emisiju s Adriana 2018. možete pogledati OVDJE.