Dodatno pojačanje Bernaysove mreže partnera je Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije

Studenti će sudjelovati u osmišljavanju i provođenju različitih projekata vezanih uz Lonjsko polje, Topusko, Moslavinu i Grad Sisak, s ciljem promocije i unaprjeđenja turizma Sisačko-moslavačke županije.

09. listopada 2018.

Partnerstvo između TZ Sisačko moslavačke i Bernaysa dogovorili su dr. sc. Romana Lekić, pomoćnica dekana za studije turizma, i Ingrid Padjen Đurić, direktorica TZ Sisačko moslavačke. U sklopu stručne prakse, Bernaysovci će dobiti priliku izravno sudjelovati u radu turističke zajednice te promicanju i unaprjeđenju hrvatskog turizma. Studenti će dobiti priliku za upoznavanje s problematikom rada i specifičnostima poslova unutar jedne ovakve organizacije te će pod mentorstvom uglednih stručnjaka sudjelovati u osmišljavanju i provođenju različitih projekata koji imaju za cilj razvoj turističke destinacije.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo dogovorili novo partnerstvo i to sa susjednom županijom Sisačko moslavačkom. Na ovaj će se način usko povezati županija i naš studij turizma, kroz različite aktivnosti u kreiranju i izvođenju terenske nastave, kao vježbalište za praksu za naše studente te kao budući partneri na projektima. Svi zajedno tako ćemo lakše educirati nove turističke stručnjake za turizam budućnosti te implementirati nove trendove u turističke destinacije.“, rekla je dr. sc. Romana Lekić.

Prilikom dogovaranja suradnje dr. sc. Romana Lekić održala je i radionicu na temu “Suvremena interpretacija u kulturnom turizmu” u kojoj su sudjelovali direktori turističkih zajednica u okviru Sisačko moslavačke županije, predstavnici kulture, predstavnici lokalnih receptivnih turističkih agencija i klastera te predstavnici županijskih vlasti i razvojne agencije za Sisačko moslavačku županiju. Nakon kratkog teorijskog uvoda prikazani su primjeri dobre prakse i suvremeni trendovi te su sudionici u timovima kreirali nove priče koje će biti polazište i inspiracija za kreiranje novih proizvoda za kulturni turizam unutar njihove destinacije. Nakon radionice napravljena je kratka prezentacija za Bernaysov studij „Menadžment i marketing turističke destinacije“.

Ovim partnerstvom terenska nastava u Sisačko moslavačku županiju postaje temeljni dio nastave na Bernaysu, gdje će Bernaysovcima stručnjaci iz područja turizma na vlastitim primjerima i na licu mjesta pokazati što znači raditi u kontinentalnom turizmu. Više o TZ Sisačko moslavačke na linku.