Dr. sc. Lucia Miškulin Saletović sudjelovala je na ovogodišnjem Svjetskom udruženju učitelja i profesora njemačkog jezika

Bernaysova profesorica održala je izlaganje u sekciji o nastavnim materijalima pod naslovom Vollgas – Deutsch für Berufe im Bereich Verkehr und Logistik.

25. kolovoza 2017.

Svake četiri godine Svjetsko udruženje učitelja i profesora njemačkog jezika (IDV) u jednoj od zemalja njemačkog govornog područja organizira međunarodnu konferenciju učitelja i nastavnika njemačkog jezika. Ove je godine konferencija IDT 2017 održana u Fribourgu u Švicarskoj, a na njoj je sudjelovala i Bernaysova profesorica dr. sc. Lucia Miškulin Saletović. Profesorica Miškulin Saletović tom je prilikom održala izlaganje u sekciji o nastavnim materijalima pod naslovom Vollgas – Deutsch für Berufe im Bereich Verkehr und Logistik te predstavila priručnik za njemački za promet i logistiku koji je izradila u suautorstvu s Josipom Koropatnicki uz savjete kako koncipirati i izraditi materijale za podučavanje njemačkog kao jezika struke.

„Posebno me veseli kad visokoškolske institucije prepoznaju vrijednost komuniciranja na stranom jeziku te svojim studentima omogućuju da u okviru studija uz predmete struke i engleski jezik mogu učiti i druge strane jezike. Učenje dvaju stranih jezika na visokoškolskoj razini za studente je zasigurno zahtjevno, potrebno je uložiti dodatni trud, vrijeme i energiju, no riječ je dugoročnom resursu koji na taj način stječu i koji im otvara vrata studentske mobilnosti, razmjena i stipendija te značajno povećava konkurentnost na tržištu rada.“, istaknula je dr. sc. Miškulin Saletović.

Na konferenciji je predstavljen i projekt Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika „Njemački otvara mnoga vrata“ koji je aktivno podržala i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment ustupivši svoje prostore za predstavljanje projekta i održavanje radionica u Zagrebu.