Dr. sc. Romana Lekić ključni je stručnjak za komunikacijske vještine na INNOCULTOUR projektu

Cilj „INNOCULTOUR - Innovation and promotion of Adriatic cultural heritage as a tourism industry driver“ projekta je oživjeti i popularizirati manje poznate lokalitete kulturne baštine.

05. srpnja 2018.

Aktivnim sudjelovanjem predstavnika kreativnih industrija, lokalnog stanovništva i dionika koji imaju ulogu u upravljanju i promociji ovih lokaliteta, INNOCULTOUR će implementirati promotivnu kampanju usmjerenu na mladu populaciju koja je zainteresirana doživjeti kulturnu baštinu i njezine skrivene potencijale. Primjenjivat će se najbolje prakse uspješne promocije lokaliteta kulturne baštine s povezanim turističkim sadržajima, a uključivat će primjenu inovativnih pametnih informatičkih ICT alata i provedbu virtualne marketinške kampanje putem društvenih mreža. Zajednički izazov svih partnera je kroz projekt doprinijeti smanjenju utjecaja sezonalnosti, produljenju turističke sezone i diversifikaciji turističke ponude.

Projekt „INNOCULTOUR - Innovation and promotion of Adriatic cultural heritage as a tourism industry driver” financira se sredstvima Europske unije iz Interreg programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014-2020. Na projektu sudjeluju partneri iz Italije i Hrvatske - DELTA 2000 Razvojna agencija, (regija Emilia – Romagna, IT), Regija Veneto, JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije te Prirodoslovni muzej Rijeka. Aktivnosti na projektu započet će početkom jeseni 2018., a uključivat će aktivnosti na Hvaru i u Splitu, sastanak s partnerima u Veneciji. Predviđeni završetak projekta očekuje se na proljeće 2019., kada će se održati završna konferencija u Splitu.