Dr. sc. Romana Lekić održala stručna predavanja na temu storytellinga i kulturnog turizma

Pomoćnica dekana Bernaysa za studije turizma predavanja je održala u Velikoj Gorici i Smiljanu te naglasila važnost turističkog doživljaja i priče za razvoj posebnih oblika turizma.

05. prosinca 2018.

Kroz interpretaciju i storytelling na predavanju inspiriranim životom i radom zagrebačkih pjesnika i pisaca dr. sc. Romana Lekić ukazala je na bogatstvo književne i pjesničke baštine Zagrebačke županije. Na zanimljiv, motivirajući i emotivno blizak način dr. sc. Lekić je nastojala povezati građane Zagrebačke županije s njihovom poviješću, književnošću i okolišem. Time je sudionicima predavanja u Velikoj Gorici ujedno željela pokazati da književnost i poezija mogu biti inspiracija i atrakcijska osnova za izgradnju priče o turističkoj destinaciji i stvaranje dugoročnijeg turističkog brenda.

Na predavanju održanom u Smiljanu pomoćnica dekana govorila je o kreiranju inovativnog turističkog doživljaja kao putu prema željenom produljenju turističke sezone. Dr. sc. Lekić je predstavila metodologiju za produljenje sezone te istu potkrijepila primjerima dobre prakse. Na predavanju su bili predstavnici muzeja, galerija, interpretacijskih centara, turističkih agencija i turističkih zajednica Ličko-senjske županije. Nakon predavanja za sve sudionike je organiziran obilazak memorijalnog centra Nikola Tesla u Smiljanu, uz predstavljanje lika i djela Nikole Tesle kao atrakcijske osnove za razvoj posebnih oblika turizma u županiji.