Gost na Bernays Masterclassu: ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli

Ministar turizma Gari Cappelli na Bernaysu će studentima održati predavanje u ponedjeljak, 20. studenoga 2017., s početkom u 16 sati u Dvorani 2.

17. studenog 2017.

Foto: Robert Anić

 

Ministar Gari Cappelli će se povodom pokretanja novog studija turizma prvo na kratkom sastanku susresti s vodstvom Bernaysa, a zatim će pred okupljenim studentima i ostalim uzvanicima održati Masterclass predavanje na temu Upravljanje turizmom“. U sklopu predavanja ministar Cappelli će studentima objasniti što je destinacijski menadžment te će se osvrnuti na rezultate ovogodišnje turističke sezone, izdvojiti faktore koji su utjecali na uspješnost turističke godine, ali prokomentirati novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice.

 

Gari Cappelli obnaša dužnost ministra turizma Republike Hrvatske od listopada 2016. Prije imenovanja bio je na funkciji gradonačelnika Grada Malog Lošinja, a ujedno i je bio i predsjednik Turističke zajednice Grada Malog Lošinja. Nizom aktivnosti tijekom karijere potaknuo je razvoj destinacijskog menadžmenta na otoku Lošinju i u Hrvatskoj općenito. Valja istaknuti da je TZ Grada Malog Lošinja pod njegovim vodstvom postala pridružena članica Svjetske turističke organizacije (UNWTO) te punopravna članica UNWTO Mreže znanja. Kao gradonačelnik Lošinja, Cappelli je doprinio osvajanju prestižne nagrade UNWTO-a koja je 2015. dodijeljena Malom Lošinju za projekt „Miomirisi i okusi Lošinja“ u području inovacija u javnoj politici i vlasti. Za vrijeme njegovog gradonačelničkog mandata idejno je pokrenut te realiziran projekt Muzeja Apoksiomena, jedinstvenog tipa muzeja koji u svome postavu ima isključivo jedan eksponat. Riječ je o jednom od svega pet primjeraka brončanog antičkog kipa atlete u svijetu koji k tome pripada među najvrjedniju materijalnu kulturnu baštinu Hrvatske. Zanimljivo je i da je ministar turizma karijeru svojevremeno započeo upravo u Grupi Jadranka, prvom Bernaysovom partneru s područja turizma.

 

Podsjetimo, Bernays Masterclass je projekt osmišljen kao niz predavanja koje drže stručnjaci s područja komunikacijskog menadžmenta, ali i srodnih disciplina. Ovakva vrsta akademske suradnje ide u korak s važnim društvenim problemima, procesima, akterima i trendovima za čije su razumijevanje nužni različiti znanstveni i stručni pristupi. Uz studente, akademski tim te suradnike Bernaysa, predavanja su namijenjena i široj javnosti, s ciljem unaprjeđenja kvalitete studija i struke, poticanja konstruktivne rasprave te dijeljenja vrijednih iskustava i rezultata istraživanja znanstvenika i stručnjaka koji gostuju na Bernaysu.