Ivana Jeleč održala predavanje na 4. studentskoj konferenciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću

Bernaysova voditeljica Centra za odnose s javnošću studentima je govorila na temu „Community management – izmišljena disciplina ili nešto opće potrebno?“.

07. prosinca 2017.

Voditeljica Centra za odnose s javnošću i predavačica na Bernaysu Ivana Jeleč u svom je predavanju u sklopu 4. studentske konferencije HUOJ-a istaknula kako su društvene mreže postale sastavni dio svakodnevice. Na Facebooku tako objavljujemo razmišljanja te privatne i poslovne uspjehe, na Instagramu slikama i storyjima prepričavamo svoj dan i dijelimo sretne trenutke, na Twitteru komentiramo najvažnija društvena događanja, YouTube ispunjava naš dan glazbom i video sadržajima, LinkedIn donosi pregled naših profesionalnih vještina i kompetencija, a na Pinterestu crpimo inspiraciju za (gotovo) sve svoje aktivnosti. „U području odnosa s javnošću društvene mreže su postale izrazito moćan alat i sredstvo komunikacije. Zahvaljujući inovativnosti, sve većem broju korisnika, interakciji, mogućnosti dvosmjerne komunikacije i razvoju različitih alata za segmentaciju i diferencijaciju korisnika, društvene mreže predstavljaju idealan kanal za postizanje različitih ciljeva, od unaprjeđenja imidža i jačanja brenda pa sve do promocije različitih proizvoda i usluga.“, rekla je Ivana Jeleč, mag. nov.

Četvrta po redu studentska konferencija HUOJ-a održana je 5. i 6. prosinca 2017., a namijenjena je prvenstveno studentima odnosa s javnošću i komunikacija te stručnjacima koji su tek započeli svoju karijeru u odnosima s javnošću. Osim toga, konferencija okuplja i sve one koji žele biti u korak s novim trendovima i dobiti jasniji uvid u raznoliki svijet odnosa s javnošću. Jednako tako, u sklopu konferencije je treću godinu zaredom dodijeljena studentska nagrada „Mlada nada“, kojoj je cilj promicanje izvrsnosti među studentima te njihovo motiviranje za stjecanje novih znanja i vještina u području odnosa s javnošću.

Nagrade za najbolje studentske radove dodijeljene su u tiri kategorije – Karolini Zeleniki za diplomski rad, Antei Anđelić, Dori Kušanić, Ines Marinčić i Vaniju Smokoviću dodijeljeno je priznanje za komunikacijski plan i Marini Glumac za završni rad. O ovogodišnjim pobjednicima odlučivao je stručni žiri u čijem su sastavu, uz prodekana Bernaysa mr. sc. Zdeslava Milasa, bili i Manuela Šola, dipl. nov., (Komunikacijski laboratorij), Igor Vukasović, dipl. nov., (Addiko Bank), Andreja Pavlović, mag. nov., (Hauska&Partner) i dr. sc. Mirela Holy (VERN') koja je bila i predsjednica ovogodišnjeg žirija.