Mr. sc. Bienenfeld predstavila razvoj Zagreba u nezaobilaznu destinaciju u Europi

Direktorica TZ-a grada Zagreba na Masterclassu je približila turističke rezultate Adventa 2018. i istaknula da je Zagreb zabilježio 11% više dolazaka te 15% više turističkih noćenja.

27. veljače 2019.

Na samom početku prvog Bernays Masterclassa u 2019. dekan Bernaysa doc. dr. sc. Damir Jugo poželio je dobrodošlicu direktorici Turističke zajednice grada Zagreba mr. sc. Martini Bienenfeld te pozdravio okupljene studente i goste. Predavanje na temu „Turizam u Zagrebu: jučer, danas, sutra“ direktorica TZ-a grada Zagreba započela je kratkim pregledom zagrebačke turističke ponude te iznimno uspješnih turističkih rezultata koje Zagreb ostvaruje unazad nekoliko godina. Jedna od perjanica turističke ponude u glavnom gradu zasigurno je Advent u Zagrebu, koji je tri godine u nizu bio proglašen najboljim u Europi. To potvrđuju rezultati ostvareni tijekom Adventa u 2018. kada je zabilježeno 11% više turističkih dolazaka i čak 15% više turističkih noćenja, a u budućnosti će se svakako raditi na povećanju kvalitete adventske ponude.

U svom izlaganju mr. sc. Bienenfeld istaknula je potrebu za učinkovitim upravljanjem destinacijom u kreiranju zagrebačke turističke ponude, i to u uskoj suradnji glavnih aktera turističke industrije, javnog te privatnog sektora. Također, izuzetno važnim smatra planski razvoj turizma u destinaciji na svim razinama, a direktan pokazatelj toga u Zagrebu je kontinuirani rast turističkih dolazaka i noćenja. U Zagrebu se gosti u prosjeku zadržavaju 1,8 dana, a cilj je njihov boravak produljiti na dva dana. „Zagreb je postao nezaobilazna destinacija na turističkoj karti Europe, što je veliki uspjeh našeg turizma. Možemo reći kako se, zahvaljujući manifestacijama kao što je Advent, Zagreb afirmirao kao jedan od glavnih ambasadora hrvatskog turizma.“, poručila je mr. sc. Martina Bienenfeld.