Najveća globalna kompanija Uber za mobilnost Bernaysov je novi partner

Uber će Bernaysovcima omogućiti suradnju na istraživačkim projektima povezivanja turizma, urbanizma i mobilnosti s ciljem izgradnje sustava na globalnoj razini.

10. siječnja 2019.

Edward Bernays University College i Uber, najveća globalna kompanija za mobilnost, potpisali su Memorandum o razumijevanju s ciljem izgradnje i razvoja ekosustava mobilnosti i prometa u turizmu na lokalnoj i globalnoj razini. Partnerstvo su potpisali doc. dr. sc. Damir Jugo, Bernaysov dekan, i Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu. U okviru partnerstva naglasak će biti na upotrebi naprednih tehnoloških rješenja za potrebe turista putem ekonomije dijeljenja te na njihovoj relevantnosti za turističke zajednice i šire zajednice. Poseban benefit suradnje Bernaysa i vodeće visokotehnološke kompanije je prilika da studenti Bernaysa sudjeluju u istraživanjima povezanosti između turizma, urbanizma i mobilnosti s ciljem povećanja kompetitivnosti hrvatske ekonomije.

„Nakon partnerstva s Fakultetom prometnih znanosti, partnerstvo s Bernaysom nastavak je Uberove suradnje s obrazovnim institucijama kojom želimo dodatno potaknuti razvoj tehnoloških inovacija i mladim intelektualcima pružiti priliku za rad na projektima od velikog značaja za cijelo društvo“, kazao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Bernaysovci na svojim predavanjima uskoro mogu očekivati i goste predavače koji će im iz prve ruke objasniti što znači raditi u ovakvoj kompaniji, a studentima i Bernaysovim predavačima pružit će se prilika da s Uberom surađuju na istraživačkim projektima.

„Pridruživanje Ubera rastućoj mreži naših partnerskih institucija važan je događaj koji studentima Bernaysa otvara vrata globalne kompanije i omogućuje im učenje o poslovnim i komunikacijskim modelima kojima se koristi svjetski lider u digitalnoj ekonomiji. Povezivanje poslovne zajednice i naših studenata iznimno nam je važno, ne samo zbog potencijalnog zapošljavanja nego i zbog prijenosa znanja“, istaknuo je doc. dr. sc. Damir Jugo, dekan Bernaysa.

Uber u svijetu broji 75 milijuna registriranih korisnika, četiri milijarde dovršenih vožnji diljem svijeta te 15 milijuna vožnji dovršenih svakog dana. U Hrvatskoj postoji od 2015. godine, u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i Dubrovniku, a od 2018. prisutni su i na području Istre, u gradovima Poreču, Puli, Rovinju i Umagu.