„Najveća prepreka u zapošljavanju mladih je što ne mogu razviti pozitivnu percepciju prema intervjuima.“

Tema četvrte Bernaysove CareerCentar Akademije bila je temeljita priprema za razgovor za posao, ali i na sva pitanja koja potencijalni poslodavci mogu postaviti na razgovoru.

11. lipnja 2018.

Na predzadnjoj Akademiji predavač Vladimir Benić rekao je kako je razgovor za posao ključna faza procesa zapošljavanja te naglasio kako je najveća prepreka za većinu mladih što ne mogu razviti pozitivnu percepciju prema samim intervju pitanjima. Zato je za početak važno razumjeti svrhu i logiku samih pitanja kako bi se mogli kvalitetnije pripremiti za intervju, napominje Benić. Također, predavač je istaknuo kako je važno na umu imati da je razgovor za posao sastanak, kao i svaki drugi, na kojem je važno biti sažet, konkretan, odgovarati na pitanja s razumijevanjem te razumjeti potrebe poslodavca i posla za koji se natječete.

Na zadnjoj Bernaysovoj CareerCentar Akademiji u akademskoj godini 2017./2018., koja će se održati 15. lipnja, sudionici će testirati i analizirati rezultate do sada usvojenog gradiva. Cilj Akademije koju Bernays organizira u suradnji s CareerCentrom, prvom profesionalnom društvenom mrežom za razvoj karijere i digitalizaciju zapošljavanja, je ulagati u profesionalni razvoj studenata, što je jedan od glavnih smjerova razvoja Bernaysa.

Više o Bernaysovoj CareerCentar Akademiji pogledajte na: http://bit.ly/BernaysovaCareerCentarAkademija