Nevena Rendeli održala dvije edukativne radionice za Bernaysove studente prve godine diplomskog studija

Važnost moderiranja i društvenih mreža u organizaciji i promociji događanja bile su glavne teme na edukativnoj radionici u trajanju od dva dana koju je održala HRT-ova voditeljica i urednica.

23. svibnja 2019.

Na kolegiju Upravljanje događajima tijekom dva susreta gošća predavačica Nevena Rendeli i Bernaysovi studenti prve godine diplomskog studija raspravljali su o moderiranju i društvenim mrežama kao alatu za promociju događanja.

Prvi dan gostovanja Nevena Rendeli govorila je o ulozi moderatora i važnosti pripreme za moderatora. U predavanju je navela dobre i loše primjere iz prakse, a nakon toga su Bernaysovi studenti imali za praktični zadatak osmisliti scenarij za 100. obljetnicu Bernaysa. Kroz ovu radionicu bilo je zanimljivo vidjeti kako studenti vide Bernays za sto godina.

Drugog dana gostovanja, Nevena Rendeli i Bernaysovi studenti raspravljali su o društvenim mrežama i promociji događaja na društvenim mrežama te su uz raspravu imali i drugu radionicu gdje su za praktični zadatak morali osmisliti način kako promovirati vlastiti događaj na društvenim mrežama.

Kakvo je ovo iskustvo bilo za našu gošću predavačicu pročitajte u nastavku:

Na što moderator treba obratiti pažnju prilikom pripreme za moderiranje i tijekom moderiranja?

Nekoliko je važnih detalja kod moderiranja, ali zapravo se sve svodi na dobru pripremu. Ako se prije samog moderiranja sve dobro odradi onda ne može ništa ili može jako malo stvari krenuti krivo. Drugo važno pravilo je biti razumljiv i onima koji nisu tako dobro kao vi upoznati s temom. I na kraju, svima dati da dođu do riječi, a opet nikoga ne pustiti da preuzme panel.

Koji su Vaši dojmovi s predavanja koja ste održali Bernaysovim studentima?

Mene su studenti oduševili, ne toliko njihovo znanje jer ove praktične stvari o kojima sam govorila ne mogu i ne moraju znati, već zainteresiranost i želja za učenjem. Bili su odlični u vježbama i dali su mi ideje za dalje.

Kako se u „moru“ evenata na društvenim mrežama može istaknuti event koji smo osmislili (tips&tricks)?

Kad su društvene mreže u pitanju najvažnija je autentičnost. Po meni ona se može postići već odabirom "pravih" influencera, a onda i njihovim pristupom eventu. Kad su svi iskreni u onome što rade onda nema brige. Najgori su lažni osmjesi i neiskrene poruke.