Objavljen zbornik znanstvenih radova s Communication Management Foruma 2017

Zbornik sadrži 26 znanstvenih radova iz odnosa s javnošću, medija, marketinga i interdisciplinarnih znanosti koji donose odgovore na svakodnevne izazove komunikacijskog menadžmenta.

02. kolovoza 2018.

„Living in Crisis Mode: Time to Reconsider Definition Meaning and Practice“ naziv je pod kojim je objavljen zbornik, a donosi niz znanstvenih analiza, primjera iz prakse, osvrte na različite fenomene iz krizne i političke komunikacije te studije slučaja i analize o primjeni društvenih mreža u različitim područjima komuniciranja. Znanstveni radovi prošli su zahtjevan recenzentski postupak.

Uredništvo zbornika potpisuju izv. prof. dr. sc. Piet Verhoeven, doc. dr. sc. Damir Jugo, doc. dr. sc. Hrvoje Jakopović i dr. sc. Lana Ciboci. Neke od tema kojima se bavi su uloga društvenih mreža u upravljanju krizama, kriznim situacijama u turizmu, medicini i prehrambenoj industriji. „U slučaju kriznih situacija, komunikacija je prepoznata kao jedan od najvažnijih mehanizama kontrole, stoga ovaj zbornik nudi širok spektar tema koje su povezane s komunikacijama, medijima i odnosima s javnošću. Različitost tema kojima se autori radova bave uvelike doprinosi i razumijevanju pristupa koje komunikacijski stručnjaci iz različitih područja rada primjenjuju u svakodnevnoj praksi.“, istaknulo je uredništvo i dodalo kako ovaj zbornik može ujedno biti i praktičan i vrlo koristan priručnik u otkrivanju odgovora na svakodnevne izazove komunikacijskog menadžmenta.

Uz navedene, radovi u zborniku posvećeni su i tehnikama u odnosima s javnošću i njihovoj prilagodbi medijskom okruženju, adaptaciji komunikacijskih trendova u javnom sektoru, zakonodavstvu i manipulaciji medijskim aktivnostima, prikazu izbjegličke krize u medijima, političarima kao što su Donald Trump i Beppe Grillo te njihovim osebujnim načinima komunikacije i mitovima u suradničkim kulturama.

Radovi objavljeni u zborniku predstavljeni su na drugoj Bernaysovoj dvodnevnoj međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Communication Management Forum održanoj u svibnju 2017., a na kojoj je sudjelovalo više od 200 sudionika. Dio je radova s konferencije već objavljen u časopisu Communication Management Review koji izdaje Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment.

Zbornik radova u digitalnom obliku možete pročitati na službenoj stranici konferencije www.commforum.hr.