Održan prvi Bernays CineStudy Day u Kaptol Boutique Cinema

CineStudy Day omogućio je studentima da izvan predavaonice dožive jedinstveno iskustvo slušanja redovnih predavanja i četvrti ovogodišnji Masterclass s prof. dr. sc. Anom Tkalac Verčič.

10. travnja 2018.

Prvi CineStudy Day izveo je Bernaysove studente iz predavaonica te im u novom ambijentu pružio niz teorijskih i praktičnih predavanja, upotpunjenih zanimljivim gostujućim predavanjima te posebnim Masterclass predavanjem koje je održala predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič. Ovakav tip nastave po prvi puta je održan u okviru Bernaysovih studija, a u njemu su sudjelovali studenti prve godine preddiplomskog studija „Menadžment i marketing turističke destinacije“ te studenti svih godina preddiplomskog studija „Komunikacijski menadžment“ i diplomskog studija „Upravljanje odnosima s javnošću“.

Bernaysovci su u Kaptol Boutique Cinema odslušali predavanja iz pet kolegija: Poslovni engleski 2, Talijanski jezik, Kreativna i strategija oglašavanja, Poslovne komunikacije te Pravni okvir odnosa s javnošću. Redovna predavanja u okviru prvog Bernays CineStudy Daya upotpunilo je dvoje gostujućih predavača i vrhunskih praktičara. Anita Frtalic, direktorica i glavna urednica radija Enter Zagreb, studentima je govorila o mehanizmima nastajanja kreativnih oglasnih kampanja te promocijskih i sales projekata u radio industriji. Seamus Hempenstall, bivši službenik za komunikacije u irskom Ministarstvu obrazovanja, studente je učio o važnosti i oblicima komunikacije u državnoj upravi.

Posebna gošća Bernays CineStudy Daya bila je prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič, predsjednica HUOJ-a, redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i jedna od najpriznatijih znanstvenica iz područja odnosa s javnošću u Europi. Na Masterclassu održanom pod nazivom „Hrvatska udruga za odnose s javnošću – podižemo letvicu“ sa studentima je razgovarala o tome što su odnosi s javnošću te kako struku doživljava šira javnost. Također, prof. dr. sc. Tkalac Verčič studentima je predstavila rezultate HUOJ-evog istraživanja kojim se željelo ispitati zadovoljstvo PR-ovaca poslom, odnos PR-ovaca i novinara te koliko je PR koristan u održavanju i kreiranju imidža javnih osoba. Bernaysovce je upoznala i s nagradom Grand PRix, jednim od ključnih projekata HUOJ-a, te ih za kraj pozvala da se aktivno uključe u studentske aktivnosti u sklopu Studentske sekcije HUOJ-a, poput godišnje Studentske konferencije HUOJ-a i dodjelu studentske nagrade „Mlada nada“.