Okrugli stol „Medijski odgoj i zaštita dječjih prava“ na konferenciji Bernaysa i DKMK-a

Središnje događanje istoimene znanstvene konferencije održat će se u petak, 8. prosinca, od 9:10 sati i okupit će vodeće stručnjake na području medijske pismenosti i zaštite dječjih prava.

04. prosinca 2017.

Glavni naglasak konferencije koja se održava 8. prosinca bit će usmjeren na važnost medijske pismenosti i medijskog odgoja u 21. stoljeću. Konferencija u organizaciji Bernaysa i Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu ujedno će aktualizirati problematiku suodnosa medija i djece u Hrvatskoj koja proteklih nekoliko godina plijeni znatnu pozornost znanstvenika i šire javnosti. Nakon pozdravnih govora službeni program konferencije započinje okruglim stolom u 9:10h, a na kojem govore:

  • izv. prof. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar, Hrvatski studiji, Sveučilište u Zagrebu

  • Maja Flego, dipl. paed., Ured Pravobraniteljice za djecu

  • dr. sc. Arijana Mataga Tintor, Odjel za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Grada Velika Gorica

  • doc. dr. sc. Igor Kanižaj, Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu

Cilj znanstvene konferencije „Medijski odgoj i zaštita dječjih prava“ je osvijestiti da u zaštiti djece od negativnih sadržaja u medijima najizraženiju ulogu imaju upravo roditelji, a nakon njih i odgajatelji u dječjim vrtićima, učitelji razredne nastave i nastavnici hrvatskoga jezika, koji su nositelji medijskog opismenjavanja djece u Hrvatskoj. Detaljnije informacije o konferenciji koju organiziraju Bernays i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu potražite na linku.