Osnivanjem Centra za sport dodatno se pojačavaju sportske aktivnosti Bernaysovih studenata

Voditeljem Centra imenovan je Dino Bartoluci, mag. oec., a temeljne aktivnosti bit će osnivanje studentskih sportskih timova i osmišljavanje sportskih aktivnosti za sve studente Bernaysa.

03. listopada 2017.

Centar za sport osnovan je na temelju Odluke dekana doc. dr. sc. Damira Juge i uz suglasnost Upravnog vijeća Bernaysa, a njegovim osnivanjem Bernays će pružiti podršku studentskom odboru za sportske i društvene aktivnosti.

 „Opće je poznato kako je bavljenje sportom ili bilo kojim drugim oblikom fizičke aktivnosti korisno i poželjno za sve dobne uzraste. Osim što čuva i unapređuje zdravlje sport zbližava ljude. Stoga smo u okviru Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski i turistički menadžment odlučili pokrenuti sportsku udrugu kako bi potaknuli što veći broj naših studenata na aktivno bavljenje sportom te im pružili mogućnost na uključivanje u brojna sveučilišna sportska natjecanja u zemlji. Na taj način studenti su u mogućnosti sklopiti nova prijateljstva, ali i razmijeniti iskustva sa studentima drugih visokih škola, veleučilišta i sveučilišta.“, istaknuo je Dino Bartoluci, mag. oec., voditelj Bernaysovog Centra za sport.

Dino Bartoluci, mag. oec., diplomirao je turizam na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a na Bernaysu predaje na kolegijima Športski menadžment, Poduzetništvo, Planiranje i upravljanje budžetima, Društveno odgovorno poslovanje te Osnove ekonomije. Njegovi su posebni interesi konkurentnost hrvatskog turizma i sportski turizam, a posebno priznanje dodijeljeno mu je za sportske uspjehe reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu za osvojeno prvo mjesto na Europskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu u Zagrebu. Prije Bernaysa radio je kao vanjski suradnik na Sveučilištu Libertas i Međimurskom veleučilištu u Čakovcu. Objavljivao je radove o društveno odgovornom poslovanju, smjernicama za izradu visokoškolskih studijskih programa prema načelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, upravljanju održivim razvojem turizma na primjeru skijališta Sljeme te skijaškom turizmu odabranih alpskih zemalja.