Promovirana druga generacija prvostupnika i diplomanata Bernaysa!

Na petu obljetnicu djelovanja Bernaysa, 8. svibnja 2018., u zagrebačkom hotelu Esplanade svečano je promovirano 78 stručnih prvostupnika i specijalista odnosa s javnošću.

08. svibnja 2018.

Goste svečane promocije Bernaysa pozdravio je poznati RTL-ov urednik i voditelj Ivan Vrdoljak, najavivši ugledne uzvanike koji su uveličali promociju te Bernaysov peti rođendan. Promociji su, uz sedamdeset i osam promovenata, prisutvovali i predsjednik Upravnog vijeća te većinski vlasnik Mario Petrović, zamjenica predsjednika Upravnog vijeća Marija Šimić te članovi Vijeća Franjo Skoko i Adrian Beljo. Promotorsko povjerenstvo ove godine činilo je četvero članova: dekan doc. dr. sc. Damir Jugo, prodekan mr. sc. Zdeslav Milas, dr. sc. Lana Ciboci te glavna tajnica Bernaysa Tomislavka Ivanda. Uz njih, drugu generaciju promovenata Bernaysa podržali su i državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Branka Ramljak, zamjenica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje dr. sc. Vesna Dodiković-Jurković te ostali predstavnici visokih učilišta i institucija.

Svečanost je otvorio predsjednik Upravnog vijeća i većinski vlasnik Bernaysa Mario Petrović koji je čestitao promoventima te istaknuo: „Ponekad nam se čini da društvu u kojem živimo nedostaju temeljne ljudske vrijednosti. Zato ste vi, dragi promoventi, tu da svojim djelovanjem pružite doprinos i vratite povjerenje svog okruženja, radnih zajednica i bližnjih. Vjerujem da ćete upravo vi iznimno pozitivno utjecati na komunikacijsku struku i dodatno je osnažiti. Vi ste ostavština koju dajemo društvu, a na svima nama je da dajemo sve od sebe kako bismo bili predvodnici promjena, utjecali na druge, rušili ustaljena pravila i bili predvodnici novih trendova.“

Prigodne govore održale su i prof. dr. sc. Branka Ramljak te dr. sc. Vesna Dodiković-Jurković koje su pohvalile Bernaysov dosadašnji rad, a tom prilikom prof. dr. sc. Ramljak osvrnula se na Bernaysovu misiju i viziju, Centar za karijere te partnerstva, posebno pohvalivši Bernaysov sustav prakse.

Obraćanja uzvanicima je zaključio Bernaysov prodekan mr. sc. Zdeslav Milas koji je uputio posebnu čestitku roditeljima i obiteljima promovenata i poručio: „Obnašajući dužnost komunikacijskih stručnjaka, oslonac svakako mora biti u temeljnim etičkim standardima, poštenju, pravednosti, povjerenju i poslovnoj suradnji. Svi zajedno odgovorni smo za čuvanje reputacije naše struke, a kao punopravni članovi akademske zajednice i vi preuzimate odgovornost za razvoj hrvatskog društva u cjelini.“

Svečanost dodjele diploma otvorena je dodjelom posebnih diploma. Dobitnici posebnih diploma za kontinuirani stručni i akademski rad i angažman tijekom studija Magna cum laude na ovogodišnjoj promociji bili su Domagoj Bunčić, Marko Banjavčić i Ena Zimolo, dok je Cum laude diploma uručena Martini Lezaić i Vlatki Vužić koja je nakon dodjele održala govor zahvale.  Svečanost je dodatno uveličao glazbenik Đani Stipaničev, koji je okupljene oduševio izvedbama himne Republike Hrvatske, studentske himne Gaudeamus igitur te emotivnom izvedbom „Tvoja zemlja“.

Iskrene čestitke svim Bernaysovim stručnim prvostupnicima i stručnim specijalistima odnosa s javnošću! Vjerujemo da ćete i u poslovnom svijetu nastaviti ponosno predstavljati svoje učilište koje nosi ime utemeljitelja suvremenih odnosa s javnošću!

Fotografije s druge svečane promocije Bernaysovih prvostupnika i diplomanata provjerite u galeriji na Facebooku.