Promovirani prvi stručni prvostupnici i stručni specijalisti odnosa s javnošću!

Svečanoj promociji prisustvovali su brojni uzvanici predvođeni Upravnim vijećem Bernaysa, ravnateljicom Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Havranek te predstavnicima drugih visokih učilišta i gospodarstva.

09. svibnja 2017.

Prva svečana promocija Bernaysovih stručnih prvostupnika i stručnih specijalista odnosa s javnošću održana je na Dan Bernaysa, 8. svibnja 2017., na četvrtu obljetnicu djelovanja ovog visokog učilišta. Brojne goste pozdravio je poznati voditelj Ivan Vukušić ujedno najavivši i ugledne uzvanike koji su svojim dolaskom uveličali jedan od najznačajnijih datuma u Bernaysovoj povijesti. Predvođeni predsjednikom Upravnog vijeća Marijem Petrovićem, zamjenicom predsjednika Marijom Šimić te članovima Franjom Skokom i Adrianom Beljom, prve promovente podržali su i ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek, dekan Visoke poslovne škole Zagreb doc. dr. sc. Lukša Lulić te prodekanica dr. sc. Željka Zavišić, tajnica Visoke škole za međunarodne odnose i diplomaciju Jelka Šušnić te ostali predstavnici visokih učilišta i institucija.

Svečanost je otvorio predsjednik Upravnog Vijeća Mario Petrović koji je čestitavši promoventima istaknuo: „Predivno je biti sada gdje se nalazite: na početcima karijere ili u prvom poglavlju onoga što ćete tek stvoriti. Pripremali smo vas za tržište rada koje je danas u najmanju ruku zahtjevnije i drugačije. Vi ste odabrali stručni studij i to je ono što tržište prepoznaje.“ Predsjednik Upravnog vijeća osvrnuo se i na dosadašnji rad Bernaysa te zahvalio suradnicima, ali i „svim poslovnim partnerima koji su svesrdno otvarali svoja poslovna vrata svim studentima“. O dosadašnjem radu Bernaysa govorila je i ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Havranek koja je istaknula kako je ovo visoko učilište dokazalo kvalitetu svojih studijskih programa prošavši kroz strogi akreditacijski postupak.

Posebnu čestitku roditeljima i obiteljima promovenata uputio je i dekan Bernaysa dr. sc. Damir Jugo koji je kao jedan od glavnih razloga uspjeha naveo upravo Bernaysove studente. „Bernays je danas najmlađe visoko učilište na kojem studira 300 studenata, na kojem predaje 100 predavača iz znanosti i struke i koje surađuje više od 70 partnerskih organizacija. Unatoč činjenici da je riječ o mladoj instituciji, već u prvoj akademskoj godini svog djelovanja postali smo dio Erasmus+ programa zahvaljujući kojem Bernaysovci odlaze na studij i praksu i u inozemstvo.“ Također, dekan Bernaysa iskoristio je ovu posebnu prigodu te najavio je rast i razvoj visokog učilišta te širenje njegovih studijskih programa.

Dodjela je započela uručenjem posebnih diploma – Summa cum laude, Magna cum laude i Cum laude. Tako su diplomu s najvećom pohvalom dobile Marta Takahashi, Gorana Lokner i Renata Sopek, dok je Nataliji Velić, Katarini Bekavac, Barbari Galović i Lei Kosović dodijeljena diploma s velikom pohvalom, a Ivanu Jurkoviću diploma s pohvalom. Nakon dodjele diploma prigodni govor održao je i Maro Alavanja, predsjednik Alumni kluba Bernaysa, koji je promovente pozvao na povezivanje i nakon završetka studija.

Poseban gost bio je Đani Stipaničev koji je izveo himnu Republike Hrvatske, studentsku himnu Gaudeamus igitur te emotivnu skladbu To je tvoja zemlja.

Još jednom, iskrena čestitka svim Bernaysovim stručnim prvostupnicima i stručnim specijalistima odnosa s javnošću!

  • TAGS: