Prvi dan nastave: Svečanim uvodnim predavanjem za brucoše započela nastava na Bernaysu

<p>Bernays je 4. studenoga svečanim uvodnim predavanjem pred studentima preddiplomskog stručnog studija „Mediji i kultura društva“ započeo s nastavom.</p>

05. studenog 2013.

Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment krenula je s nastavom u ponedjeljak, 4. studenoga, svečanim uvodnim predavanjem pred studentima preddiplomskog stručnog studija „Mediji i kultura društva“. Studentima su se obratili dekan Bernaysa mr. sc. Damir Jugo, predsjednik Upravnog vijeća Mario Petrović i prodekan mr. sc. Zdeslav Milas.

Dekan mr. sc. Damir Jugo u kratkom je uvodnom predavanju predstavio viziju Bernaysa kao akademskog obrazovnog centra koji će stvarati stručnjake za odnose s javnošću. „Prenosim vam posebne pozdrave kao prvoj generaciji naše institucije od gospođe Anne Bernays, kćeri Edwarda Bernaysa, jer nakon tri godine dobit ćete diplome koja nosi ime osobe koja je obilježila svijet odnosa s javnošću. Želja nam je stvoriti instituciju koja će u potpunosti stvarati eksperte za svoje područje rada iz razloga što mjesta na tržištu ima za one koji su vrhunski obrazovani i izrazito kvalitetni. Snažan naglasak stavljat ćemo na suradnju sa samim tržištem jer i upravo zbog toga ćemo zajedno stvarati stručnjake. Svaki student će imati svoj dosje koji će sadržavati kompletne uratke i pratit ćemo razvijanje komunikacijskih profila te razvijanje u akademskom i profesionalnom smislu.“, rekao je Damir Jugo.

Predsjednik Upravnog vijeća Mario Petrović kao glavni razlog osnivanja škole naveo je nedostatak kvalitetnog stručnog kadra na tržištu i potrebu da se stvori nova generacija stručnjaka za odnose s javnošću koji će biti potkovani u teoretskom i praktičnom znanju.

„Prve razgovore o tome što tržištu treba i kako treba izgledati institucija koja obrazuje kadrove u komunikacijskom menadžmentu vodili smo prije pet godina od kada smo uvidjeli da postoji potreba za vertikalnim obrazovanjem u odnosima s javnošću. Cijeli proces se odužio zbog strogih propisa, no i to se na kraju pretvorilo u veliku prednost jer smo od predaje elaborata Ministarstvu zapravo dobili pet godina za praćenje svjetskih trendova, vremena za stvaranje uvida u to što rade vodeće svjetske institucije. Upravo to nam je dalo puno materijala za kvalitetnu pripremu programa ovog studija u kojeg su utkana sva znanja koja smo prikupili na hrvatskom, ali i svjetskom tržištu i cilj nam je u sljedećih pet godina postati institucija koja u 360° obrazuje ljude u komunikaciji.“, rekao je predsjednik Upravnog vijeća Beranysa Mario Petrović.

Prodekan mr. sc. Zdeslav Milas govorio je o nastavnom programu Bernaysa u predstojećoj akademskoj godini te je studentima pobliže objasnio izazove koji ih čekaju. Dodao je kako su predavači na Bernaysu vodeći američki i domaći stručnjaci iz znanosti i prakse, a mnogi od njih su i znanstvenici s dugogodišnjim akademskim iskustvom, vlasnici i direktori vodećih regionalnih agencija za odnose s javnošću, direktori korporativnih komunikacija domaćih i stranih tvrtki, savjetnici za komuniciranje iz nevladinog sektora, državnih institucija i političkih stranaka.

„Kombiniranje akademskih spoznaja i njihova nadogradnja primjerima iz prakse studentima omogućava savladavanje cjelokupnog sustava komunikacijskog menadžmenta.“, istaknuo je Zdeslav Milas.

Svim studentima su ovom prigodom osobno uručeni indeksi i x-ice uz materijale koji su im potrebni za početak nastave, a studenti su ispunili i upitnik koji će biti prvi dokument u njihovom studentskom dosjeu.

Cijeli tim Bernaysa studentima je poželio uspješnu akademsku godinu uz želju da do kraja obrazovanja postanu vrhunski PR stručnjaci.

  • TAGS: