Studenti Bernaysa na terenskoj nastavi u dvorcu Marijin dvor Lužnica u Brdovcu

U sklopu terenske nastave studenti su prošli nastavno gradivo kroz oblik iskustvenog učenja u jednom od najljepših dvoraca Zagrebačke županije i upoznali kulturnu baštinu Hrvatske.

14. prosinca 2017.

Foto: luznica.com

 

U pratnji pomoćnice dekana za studije turizma dr. sc. Romane Lekić, Bernaysovci su u okviru jednodnevne terenske nastave na kolegijima Prirodna i kulturna baština, Menadžment turističke destinacije, Antropologija, etika i estetika turizma te Korporativno brendiranje u turizmu posjetili dvorac Marijin dvor Lužnica u Brdovcu pokraj Zaprešića. Dvorac Lužnica renovirani je barokni dvorac koji u svom kompleksu ujedinjuje hotel, restoran i turističku agenciju te suvenirnicu koju krase ručno izrađeni suveniri, čime predstavlja sveobuhvatni ugostiteljsko-turistički objekt. Nakon što je prešao u vlasništvo sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, dvorac Lužnica počeo se koristiti kao odmaralište za bolesne i starije osobe, a danas su prostorije dvorca prilagođene modernim zahtjevima održavanja skupova i seminara te stavljene na raspolaganje širokoj zajednici. Lužnica je ujedno i povijesno-kulturni spomenik visoke vrijednosti koji je studentima Bernaysa poslužio kao idealno mjesto za upoznavanje tematskih jedinica koje objedinjuju kolegiji: dvorci, parkovi i perivoji te razdoblje baroka u umjetnosti, arhitekturi, odijevanju, glazbi i gastronomiji.  

 

Poznato je da se najbolje uči kroz praksu, stoga su Bernaysovci zaplesali popularne plesove u doba ilirskog pokreta i hrvatskog romantizma - polonezu i hrvatsko kolo. Uz ples i druženje studenti su naučili više o važnosti komunikacije unutar turističke destinacije, marketinškom komuniciranju u svrhu brendiranja destinacije i oblikovanju turističkog proizvoda. Studenti su posjetom Lužnici posvjedočili rezultatima uspješne sinergije lokalne i turističke zajednice sa zaprešićkog područja i dobrom primjeru destinacijskog menadžmenta. Jednako tako, Bernaysovci su se upoznali sa specifičnostima posebnih oblika turizma, poput kulturnog, vjerskog i manifestacijskog turizma.

  • TAGS: