Studenti Bernaysa posjetili Hrvatski sabor i učili o komunikaciji tijela zakonodavne vlasti RH

Bernaysovci su za vrijeme posjeta Saboru razgovarali s akademikom Željkom Reinerom i voditeljicom Službe za medije Marinom Buntić Juričić o radu Sabora i odnosu s medijima.

05. prosinca 2018.

Studenti diplomskog studija komunikacija su u sklopu terenske nastave na kolegiju „Odnosi s javnošću u javnim institucijama“ posjetili Hrvatski sabor i pobliže upoznali njegov rad. Za početak su prisustvovali jednoj od saborskih rasprava koja je održana na temu pasa vodiča/asistenata, a zatim su razgledali press sobe u kojima rade novinari brojnih hrvatskih medija, ujedno i dopisnici iz Sabora za svoje medijske kuće.

Tijekom posjeta studenti su upoznali vodstvo Službe za građane, a voditeljica Službe za medije Marina Buntić Juričić objasnila im je kakva je komunikacija na relaciji Sabor-mediji te kako funkcionira protokol u Saboru. Studente je pozdravio i potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner koji je s njima razgovarao o radu sabornika te raspravljao o problemima vezanim uz populizam i estradizaciju. Za vrijeme dvosatnog posjeta Saboru Bernaysovci su posjetili saborske prostorije u kojima zastupnici najčešće daju izjave za medije te u kojima se odvijaju tematske sjednice. Osim toga, posjetili su i prostoriju s portretima svih dosadašnjih predsjednika Sabora.