Studenti Bernaysa uspješno završili program Bernaysove CareerCentar Akademije

Na petoj, ujedno i posljednjoj Akademiji u ovome ciklusu, Bernaysovci su učili kako rješavati standardne selekcijske testove u procesu zapošljavanja.

18. lipnja 2018.

Voditelj Bernaysove CareerCentar Akademije Vladimir Benić sa studentima je prošao kroz sve korake testiranja za posao, kao i najčešće vrste testova s kojima se u procesu zapošljavanja mogu susresti. Među njima su se našli kratki testovi inteligencije i testovi osobnosti. Što se tiče osobina potencijalnih zaposlenika, voditelj Akademije istaknuo je da je potrebno utvrditi koliko je osoba ekstrovertirana ili introvertirana, mirna, sentimentalna i neovisna te koliku samokontrolu ima ta osoba.

Tijekom ukupno pet susreta Bernaysovci su naučili koliko je važno pripremati se za selekcijski postupak, što poslodavci traže kod zaposlenika, kako se pripremiti za razgovor za posao, koje su ključne faze procesa zapošljavanja te kako se istaknuti na tržištu rada. Na jednoj od održanih radionica studenti su pripremali i uređivali vlastite životopise kako bi se i sami istaknuli među drugim životopisima. Budući da razgovor za posao predstavlja glavnu fazu u procesu zapošljavanja, Bernaysovci su usvojili da je prilikom pripreme za razgovor potrebno razumjeti svrhu razgovora te predvidjeti potencijalna pitanja, s ciljem  pripremanja što kvalitetnijih i konkretnijih odgovora.

Ovogodišnji ciklus besplatnog programa edukacije, čiji je cilj studente komunikacija i turizma na Bernaysu dodatno pripremiti za sve zahtjevnije tržište rada, završio je dodjelom certifikata o uspješnom sudjelovanju. Čestitke svim polaznicama Bernaysove CareerCentar Akademije! Nadamo se da će stečena znanja imati prilike čim prije primijeniti i u praksi!