Studenti prve godine turizma na terenskoj nastavi u Moslavini

Bernaysovci su u sklopu terenske nastave posjetili Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelinu te naučili više o etno zbirkama Moslavine, probali domaće specijalitete i razgledali vinsku cestu.

16. svibnja 2018.

Na jednodnevnoj terenskoj nastavi u Moslavinu Bernaysovi studenti upoznali su nekoliko zanimljivih atrakcija koje pričaju priču o ovome kraju. Prva postaja bila je Bernaysov partner, Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada gdje su poslušali prezentaciju direktorice TZ-a Ankice Bešter, a nakon toga posjetili neke od gradskih atrakcija, poput lječilišta Naftalan, hotela i rekreacijskog kompleksa Sport te izletišta Kezele. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan bavi se liječenjem upalnih reumatskih bolesti, bolesti zglobova i kralježnice te kožnih bolesti, a način liječenja naftalanom, zemnim mineralnim uljem, privlači brojne posjetitelje iz Europe i svijeta.

Sljedeća postaja bio je Hotel Sport i njegov rekreacijski kompleks, inače jedan od partnera iz Bernaysove mreže turističkih organizacija. Hotel Sport opremljen je brojnim wellness i sportskim sadržajima, te je primjer uspješnog turističkog poslovanja. Kao sjajan primjer seoskog gospodarstva u Moslavini, ističe se izletište Kezele. Imanje koje njeguje obiteljsku tradiciju može se pohvaliti kućicama koje su stare oko 100 godina, a u kojima se mogu kušati jela domaće kuhinje i vina iz vlastitog podruma. Osim toga, imanje Kezele ima i etnografsku zbirku s čudesnim starinama, a cijeli dojam zaokružen je prekrasnim pogledom na vinograde.

Nakon tradicionalnog ručka na imanju Kezele, Bernaysovci su se zaputili u Sveti Ivan Zelinu, gdje su se susreli s direktoricom turističke zajednice Marinkom Zubčić. Tom prilikom obišli su lokalne vinske ceste te poslušali prezentacije vinara o vinskom bogatstvu moslavačkog kraja. Prije povratka u Zagreb posjetili su gospodarstvo Puhelek-Purek, upoznali se s lokalnim sortama i pjenušcem Kraljica iz Kraljevine, čuli priču o vinskoj kraljici, klopotecima te posjetili vinariju Kos & Jurišić.