Turistička zajednica Grada Petrinje dodatno je osnažila Bernaysovu mrežu partnera iz turizma

Bernaysovci će kroz praksu sudjelovati u aktivnostima brendiranja turističke destinacije, kreiranju destinacijske politike, interpretacije prirodne i kulturne baštine i turističkog vođenja.

08. studenog 2017.

Izvor: Petrinjaturizam.hr

Suradnju Bernaysa i Turističke zajednice Grada Petrinje dogovorile su dr. sc. Romana Lekić, pomoćnica dekana za studije turizma, i direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje, Ivanka Držaj. Novim sklopljenim sporazumom o suradnji Bernays nastavlja s pozitivnom praksom povezivanja studenata i poslovne zajednice s turističkim zajednicama, eminentnim svjetskim hotelijerskim i turističkim kompanijama, turističkim agencijama te drugim organizacijama s područja turizma.

„Na Bernaysu imamo cijeli niz modula, od brendiranja turističke destinacije, preko destinacijske politike do interpretacije prirodne i kulturne baštine i turističkog vođenja, koji su neophodni da jedna destinacija bude poželjna. Kroz ove tri godine imamo priliku raditi i napraviti nešto konkretno, a Petrinja nam je posebno zanimljiva jer je blizu Zagreba. S druge strane, znamo koliko je povijesno ovaj kraj bio važan za Hrvatsku i za cijelu Europu. Smatramo da je nepravedno zanemarena i zapostavljena jer ima puno više resursa, nego možda neke druge favorizirane destinacije.“, rekla je dr. sc. Romana Lekić, koja je prilikom dogovaranja suradnje održala i radionicu na temu „Razvoj destinacijskog turističkog proizvoda u Petrinji – osvrt na proces razvoja novih turističkih proizvoda koji su kreirani posljednje dvije godine“.

Zadovoljstvo potpisanim sporazumom o suradnji izrazila je i direktorica Turističke zajednice grada Petrinje Ivanka Držaj: „Raduje me potpisivanje ovog ugovora jer na taj način otvaramo svoja vrata studentima ove Visoke škole da dođu u naš grad na praksu i da vide uživo razvoj turizma na turistički još uvijek nerazvijenim područjima.“

Društvene mreže