TZ Grada Ivanić-Grada i Putnička agencija Petek Tours postali Bernaysovi partneri

Bernaysovci će već od akademske godine 2017./2018. imati priliku stjecati praktično znanje i iskustvo sudjelujući u aktivnostima kreiranja i provedbe akcijskog plana brendiranja destinacije.

04. rujna 2017.

Izvor: Volimivanic.info

Potpisivanju ugovora o suradnji Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment s Turističkom zajednicom Grada Ivanić-Grada te Putničke agencije Petek Tours koja u svom vlasničkom portfelju ima i hotel Sport te izletište Petek prisustvovali su dr. sc. Romana Lekić, pomoćnica dekana Bernaysa za studije turizma, zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj, direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter, predsjednik Uprave Elektrocentra Petek Miroslav Petek i voditeljica Putničke agencije Petek Tours Renata Hrastić. Suradnja kreće početkom akademske godine kada se očekuje dolazak prvih studenata na praksu i početak njihovog razvoja kao budućih stručnjaka kroz stjecanje praktičnih iskustava iz područja posebnih oblika turizma, kao što su sportski i zdravstveni turizam.

„Bernays svojim studentima nastoji pružiti najbolju podlogu iz teorijskog znanja obogaćenu vještinama i sposobnostima razvijenim na stručnoj praksi. Svjesni smo činjenice da naši studenti mogu biti najbolji u onome što rade samo ako uče od najboljih i ta znanja razvijaju kroz vlastite ideje i rad. Tako je suradnja s TZ Ivanić-Grada i Putničkom agencijom Petek Tours, hotelom Sport i izletištem Petek logičan slijed naših ideja o najinovativnijem studiju turizma, na kojem će u okviru prakse pratiti najnovije trendove u turizmu i naučiti razvijati turističke potencijale određene destinacije uz adekvatan pristup. Razvitku turističkih destinacija uvelike doprinose i putničke agencije kao posrednici u turističkom doživljaju, stoga je suradnja s turističkom agencijom Petek Tours prilika da studenti kako dinamičan posao posredovanja funkcionira. Ivanić-Grad je prepoznao potencijal posebnih oblika turizma, kao što su sportski i zdravstveni turizam, a uz to ima veliku atrakcijsku osnovu i proizvode koji su jedinstveni u cijeloj Zagrebačkoj županiji, stoga ne sumnjam kako će ovo partnerstvo rezultirati obostranim zadovoljstvom, novim znanjima i mladim stručnjacima koji će doprinijeti prosperitetu hrvatskog turizma.“, izjavila je nakon potpisivanja sporazuma dr. sc. Lekić.

Grad Ivanić-Grad kontinentalna je turistička destinacija u usponu koja strateški i planski od svoje turističke osnove kreira nove turističke proizvode, a sve u skladu s trenovima i posebnim oblicima turizma. Pritom je iznimno važna nematerijalna baština, njihovi običaji i tradicija te poznate ličnosti kao što su Milka Trnina i Đuro Dežulić, ali i prirodni resursi poput naftalana.

Putnička agencija Petek Tours od svog osnutka 2008. prošla je zahtjevan put pozicioniranja na turističkom tržištu te danas broji 53 zaposlenika, a u vlasništvu agencije su i Restoran Garfield te Hotel Sport. Petek Tours osim standardne agencijske ponude grupnih izleta, kraćih i dužih europskih ili dalekih putovanja svojim klijentima nude usluge vezane za kongresni turizam (MICE), tematska putovanja, prijevoz autobusima, lokalne izlete, ruralni turizam, team building programe i specifična događanja, prodaju avio karata, putničke aranžmane, skijaške aranžmane, krstarenja, prodaju karata za razna događanja.